Cropped landscape
Belföld
Soros embere szerint pozitív folyamat a népességcsökkenés
2019-02-2321:01
A népességfogyás pozitív folyamat, amelyben Magyarországnak élen kell járnia - erről beszélt a Soros György által is támogatott Energiaklub elnökségi tagja egy internetes műsorban. Bart István azt is kifejtette, hogy a falusi életmódnak nincs jövője, ezért felesleges a kormánynak vidékfejlesztési eszközökkel támogatnia. Magyarország népessége 1981 óta folyamatosan csökken. Ha ez a tendencia nem fordul meg, nem csak egyre kevesebb magyar lesz, de egyre öregebb is lesz a társadalom. Ezt azonban nem mindenki tartja negatív folyamatnak. 
Bart István, az Energiaklub elnökségi tagja a balliberális elit meghatározó tagjait tömörítő Millennium Intézet internetes műsorában a klímaváltozás kapcsán beszélt arról, hogy a népességfogyás pozitív jelenség. A Soros György által támogatott Energiaklub szakértője egyébként 2002 és 2005 között az SZDSZ-es Gazdasági és Közlekedési Minisztérium osztályvezetője volt, majd az Európai Bizottságban is dolgozott. Bart István a beszélgetésben a falusi életmód ellen is felszólalt. Szerinte a 21. században már nem élnek faluban az emberek, városba akarnak költözni, ezért felesleges pénzt költeni a vidékfejlesztésre. 

A kormányszóvivő az ECHO TV Híradójának kérdésére úgy reagált, egyértelmű, hogy a bevándorláspártiak inkább a migrációt támogatnák a magyar családok helyett, de a kormány kitart álláspontja és vállalásai mellett. 

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában beszélt a családvédelmi akciótervet ért kritikákról. Azt mondta, vannak furcsa életmódot választó emberek, akik nem értenek egyet a kormányzati javaslatokkal, de nem ők vannak többségben. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kormány fontosnak tartja, hogy a vidéki életforma ne szűnjön meg, ezért adnak lehetőséget a falusi CSOK keretében használt lakás vásárlására, bővítésére és felújítására is. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ