Cropped landscape
Belföld
Troll: Felháborító az egész Jakab-jelenség
2019-02-2221:49
A Jobbik jelenlegi politikusai úgy tesznek, mintha semmi felelősségük nem lenne, mosdatják magukat és eljutottak oda, hogy a botrányos antiszemita kijelentéseiket televíziós műsorokban elhangzottakkal, vagy éppen újságírók szavaival hasonlítják össze, pedig nem lehet egymás mellé állítani egy újságíró véleményét és azt, amikor egy megválasztott képviselő egy politikai pártrendezvényen zsidózik, vagy éppen cigányozik. Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa, Szarvas Szilveszter, a PestiSrácok főszerkesztő-helyettese, Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója az ECHO TV Troll című műsorában elmondta, a hatalomvágytól megrészegült Jobbik ma is ugyanaz a párt, mint régen, de az ellenzéki összefogásra épülő kormánybuktatás víziója miatt a politikusai folyamatosan benne vannak a Jobbik „őszödi beszédében”, miszerint a párt 2010 előtti arca nem volt igaz. 
A múlt héten a Jobbik rápörgött arra, hogy a Keménymag című műsorunkban elhangzottak miatt „az ECHO TV-ben mindenki náci”, ugyanakkor a héten számos olyan felvétel került elő, amelyeken jobbikos politikusok – köztük Jakab Péter – botrányos, cigányozós és antiszemita kijelentéseket tettek.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi parlamenti frakcióvezetője egy „őszinte” interjúban „rányomta” Vona Gábor volt pártelnökre, hogy valójában az ő fejéből pattant ki az a beszéd, miszerint listázni kellene a zsidó származású képviselőket – hívta fel rá a figyelmet Pindroch Tamás. S, ha már őszinteség. A Figyelő újságírója emlékeztetett, a Jobbik szóvivője, Jakab Péter „őszintén felháborodott” és antiszemitizmussal vádolta meg a Keménymag című műsor vendégeit, de ez a felháborodás nemhogy elmaradt, hanem széles mosolyra adott okot akkor, amikor Pörzse Sándor jobbikos országgyűlési képviselőként zsidózó vicceket mondott egy 2010. évi rendezvényen

Őszinte volt pezsgődurrogtatás, hogy a keménymagos fiúk képernyőről való letiltásának örültek és ujjongtak, de közben Pörzse Sándor képernyőn maradhat, miközben vállalhatatlan kijelentéseket tett 
– erről már Szarvas Szilveszter hívta fel a figyelmet. 

Pindroch Tamás szerint fel kell tenni a kérdést, hogy kik is ők valójában? Kiemelte, néhány éve még cigánybűnözésről beszéltek és zsidóztak teli szájjal, most pedig azt mondják, csak egy tömegigényt elégítettek ki és valójában azt a Vona Gábor akarta. 

Boros Bánk Levente, a Médianéző Igazgatója hozzátette,

 tulajdonképpen a Jobbik annak idején kihasználta a piaci rést, hogy volt egy társadalmi igény, amit ők kijátszottak, majd az nem jött be, így az antiszemita párt úgy döntött, jöjjön a néppártosodás. 
M. Dobos Marianne felhívta rá a figyelmet, a Jobbik nem csak hitelességi válságban van, hanem folyamatosan arról beszél, Magyarországon nincsen sajtószabadság, sőt a párt javaslatokkal is élt, miként kellene a sajtóorgánumoknak viselkedniük. 
 
Pindroch Tamás szerint a jobbikos politikusok úgy tesznek, mintha semmi felelősségük nem lenne, és újságírók bizonyos kijelentéseivel hasonlítják össze a saját vállalhatatlan szavaikat. felhívta rá a figyelmet, igenis különbséget kellene tenni egy megválasztott parlamenti képviselő és egy újságíró között. 
Emlékezetes, hogy tavaly tavasszal Mirkóczki Ádám, mint a Jobbik szóvivője egy interjúban arról beszélt, hogy pártja évekig nem az volt, mint aminek láttatta magát. Szarvas Szilveszter szerint a jobbikos politikusok jelenleg is folyamatosan benne vannak a Jobbik „őszödi beszédében”, vagyis, hogy a párt 2010 előtti arca nem volt igaz, a Jobbik mostanra megváltozott. 

Teljes adás: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Troll
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ