Cropped landscape
Belföld
Informátor: Jakab Péter csendőrnek hiszi magát és magánakciózik
2019-02-2220:53
Jakab Péter néhány évvel ezelőtt többször zsidózott és cigányozott, majd egyik napról a másikra érzékenységet növesztett magának. Az ECHO TV Informátor című műsorában elhangzott, a jobbikos képviselő „változása” csak a lehetséges összefogásnak tudható be, hogy az MSZP–DK–Jobbik koalíció létrejöjjön, de Jakab Péter valójában ugyanaz, aki régen is volt. Stábunk ellátogatott Jakab városába, Miskolcra és rendkívül érdekes dolgokat tudott meg a politikusról, egyebek között azt, hogy a képviselő az igazság bajnokának, önkéntes rendőrnek is hiszi magát, emiatt sokszor kezd magánakciókba és maga próbálja megfegyelmezni a helyieket. 
Jakab Péter, mint a Jobbik „fenegyereke” vállalhatatlan viselkedésével próbál magának hírnevet szerezni, ugyanakkor a jóérzésű emberek csak szánalmat éreznek iránta. A politikus viselkedésproblémájából már kapott ízelítőt az ECHO TV és a Hír TV is. 

Az Informátor című műsorunkban elhangzott, 

Jakab Péter az agresszív megnyilvánulásai alapján nem lenne csoda, ha egyszer ő venné át a Jobbik irányítását a skinhead-múltú Sneider Tamás helyett. 
A botrányhős mindig okot ad arra, hogy foglalkozzon vele a sajtó. A rendkívül „érzékennyé” vált Jakab kifogásolta az ECHO TV Keménymag című műsorában a szerinte rá tett antiszemita kijelentéseket, ugyanakkor kiderült, korábban nem zavarta a zsidózás, s ezeket felvételek is bizonyítják. Bohár Dániel megpróbálta Jakab Pétert szembesíteni múltjával, de párttársa kimenekítette a kérdések elől.

Előfordult olyan eset is, amikor Jakab jobbikos politikusok társaságában elment a miskolci cigányokhoz és felvázolta, miként számolná fel a gettót. Itt komoly szócsatába is került Lakatos Ernővel, a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnökével is. 
Stábunknak Lakatos Ernő felidézte, Jakab ki akarta telepíteni a cigányokat, kordont akart húzni, deportálni akarta a őket. 

Hol vagyunk? Auschwitz-ot akar megint? 
– tette el kérdéseit az Informátornak Lakatos Ernő, akinek több összetűzése is volt a jobbikos képviselővel. 

Felidézte azt az esetet, amikor 2010-ben jobbikos felvonulás keltett riadalmat, sőt félelmet a miskolci Avas lakótelepén. 
Lakatos Ernő szerint, amikor Jakab Péter azt mondja, hogy pártja nem származás szerint tesz különbséget, azt valójában nem gondolja komolyan. Az önkormányzati alelnök azt is elárulta, 

Jakab Péter Miskolcon önkéntes rendőrnek, vagy csendőrnek képzeli magát, rengetegszer kezd magánakciókba és saját maga próbálja fegyelmezni a miskolciakat. 
Teljes adás: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Informátor
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ