Cropped landscape
Belföld
Exkluzív részletek a fővárosi fogolyszökésről
2019-02-2213:38
Az ECHO TV Razzia című műsorának információja szerint az egy héttel ezelőtt megszökött fogvatartott egyszer sem lőtt menekülés közben. A stáb úgy tudja, hogy a tár a fegyőr szolgálati fegyveréből már a tárgyalóteremben, dulakodás közben kiesett. A rendőrök ezért nem találták meg Sz. Károlynál az elfogásakor. Szakértők szerint szerencse, hogy így alakult, mert, ha a szökésben lévő rab képes lett volna tüzet nyitni az őt üldözőkre a fegyverrel, annak akár egyenruhások vagy civilek is áldozatul eshettek volna.
Egy hete pénteken a Fővárosi Törvényszék V. kerületi, Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, majd elvette a fegyverét. A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett. Az ECHO TV Razzia című műsora megtudta, a tár a fegyőr szolgálati fegyveréből már a tárgyalóteremben, dulakodás közben kiesett.

A férfi az V. kerületi Stollár Béla utca és Bihari János utca kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trail személygépjárművet, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel arra kényszerítette, hogy segítse őt a menekülésben.
   
A bejelentést követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság elrendelte a főváros rendőri zárását, és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a XIV. kerületi Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra, és látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert fog a gépkocsivezető fejéhez.
   
A főváros rendőri zárásának eredményeként a feltorlódott forgalom miatt a Nissan megállt a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél. Az elítélt kiugrott a Nissanból, és megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök.
   
A rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök többször rálőttek, majd elfogták. A férfit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A fővárosi fogolyszökés részleteiről bővebben az ECHO TV Razzia című műsorában. Kedden 20 óra 35 perctől.

ECHO TV – A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ