Cropped landscape
Belföld
Dr. Forgács Vince: A családvédelmi akcióterv katalizátora lehet a lombikprogramnak
2019-02-2208:36
Máris érezhető a családvédelmi akcióterv hatása. Az elmúlt hetekben egyre többen érdeklődnek a lombikprogramok iránt a meddőségi klinikákon - írja a Ripost. Dr. Forgács Vince, a Forgács Intézet igazgatója az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában kifejtette: a Forgács Intézetben évek óta izzanak a telefonok, de az elmúlt időszakban mintha még jobban felgyorsultak volna az események.
Dr. Forgács Vince kiemelte: ennek részben az lehet az oka, hogy az emberek szemét fölnyitotta a családvédelmi akcióterv.
Úgy gondolhatják, hogy ha támogatást is kapnak, akkor a gyermekvállalást akadályozó vélt vagy valós indokaikra megtalálhatják a megoldást
- fogalmazott. Hozzátette: úgy véli, hogy a családvédelmi akcióterv biztosan katalizátora lesz a lombikprogramnak.

Tóth Kriszta azon kérdésére, fel vannak-e készülve arra, hogy a magyar emberek esetleg megrohamozzák ezeket az intézeteket Dr. Forgács Vince úgy fogalmazott: egészen biztos, hogy többen fogják igénybe venni a lombikprogramot. 2017-ben Magyarország 12 intézetében 6000 körüli cikluskezelésre volt lehetőség.
Most az egészségügyi kormányzat segítőkészsége miatt ennek a dupláját tudjuk teljesíteni
- emelte ki.

Világviszonylatban is egyedülálló, ahogy a magyar kormány támogatja a lombikbébi programokat. Dr. Forgács Vince szerint ez egy hihetetlen előny a magyar páciensek számára. Európában egyetlen egy ország sincs, amely ilyen gálánsan támogatná a meddőségi kezeléseket.
Akinek szakmailag indokolt, annak öt kezelést finanszíroz a biztosító 45 éves koráig. Emellett a drága gyógyszerek 90 százalékát is állja.
Hozzátette: ha az öt kezelés alatt születik egy gyermek, akkor még négy bónusz kezelési lehetőséget kap mindenki, hogy legyen testvér.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ