Cropped landscape
Belföld
Dobrev Klára a tavalyi elbukott választás után érezte úgy, eljött az idő
2019-02-2214:56
A DK-alapító Dobrev Klárát sokáig győzködték a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai és támogatói, hogy lépjen politikai pályára, majd a tavalyi április 8-i választás után úgy döntött, hogy ezt meg is teszi – erről Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy kiderült, Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára került a DK EP-listájának élére. 
Molnár Csaba szerint sohasem volt kérdés, hogy Dobrev Klára alkalmas a politikai pályára, az sem volt kérdés, hogy megvan a támogatottsága. 

"A tavalyi április 8-i választás után úgy gondolta, itt az ideje, hogy eleget tegyen a DK-s szimpatizánsok, DK-támogatók nyomásának és küzdjön velünk együtt az európai Magyarországért" - közölte.
Molnár Csaba szerint az a cél, hogy létrejöjjön egy európai egyesült államok
Molnár Csaba a sajtótájékoztatóján ismertette az EP-választási lista első tíz helyén szereplő neveket. A második helyen ő maga áll, őt Rónai Sándor, a DK szóvivője, Ara-Kovács Attila, a DK külügyi kabinetének a vezetője, Horváth Jácint, a párt nagykanizsai önkormányzati képviselője, Eörsi Mátyás jogász, Ráczné Földi Judit székesfehérvári önkormányzati képviselő, Sebián-Petrovszki László pártigazgató, Glázer Tímea győri önkormányzati képviselő, valamint Király Miklós egyetemista követi.
   
Niedermüller Péter, aki jelenleg szintén EP-képviselőként dolgozik, úgy döntött, hogy nem vállal egy újabb uniós ciklust, ezért nem szerepel a listán
 
Molnár Csaba arról is beszélt, a Demokratikus Koalíció kifejezetten csalódott lenne, ha nem tudná megismételni az öt évvel ezelőtti két európai parlamenti mandátumát a májusi EP-választáson.

A Fidesz közleménye
 
Gyurcsányék is feliratkoztak a Soros-listára - reagálás Molnár Csaba (DK) nyilatkozatára 
 
Gyurcsányék is feliratkoztak a Soros-listára. A májusi választáson a bevándorláspárti erők oldalán akarnak bejutni az Európai Parlamentbe, hogy ott továbbra is segítsék a bevándorlást fokozó brüsszeli terveket. A DK jelenlegi európai parlamenti képviselői - Niedermüller Péter és Molnár Csaba - mindezt eddig is aktívan segítették. Magyarországnak azonban olyan képviselőkre van szüksége, akik Magyarországot képviselik Brüsszelben, és nem Brüsszelt Magyarországon. (Kiadó: Fidesz)

ECHO TV - A nemzet hangja - MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ