Cropped landscape
Belföld
Deutsch Tamás: Az Európai Bizottság kénytelen volt elismerni, hogy léteznek anonim migránskártyák
2019-02-2220:48
Az Európai Bizottság úgy érzi, hogy bevándorláspárti, a migrációt erősítő döntéseket jogi felhatalmazás nélkül is meghozhatja, mert politikailag ő ezt így tartja helyesnek - ezt mondta az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője elmondta: az Európai Bizottság kénytelen volt elismerni, hogy léteznek anonim migránskártyák.
Deutsch Tamás kiemelte: az Európai Unióban rendkívül szigorú a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni törvények vannak , és senkinek nem lehet anonim bankkártyája, ehhez képest, olyan migránskártyákat finanszírozott az elmúlt két évben legkevesebb 40 milliárd forinttal az Európai Bizottság, amely migránskártyák használóinak a személyes beazonosítása lehetetlen.
Kiemelte: több európai sajtótudósítás is arról tájékoztatott, hogy Boszniában,Horvátországban,Szerbiában találkoztak ilyen anonim migránskártyákkal.

Deutsch Tamás elmondta: ez egy rendkívül súlyos botrány, további kérdésekkel utána kell járni, hogy hogyan fordulhatott ez elő. A politikus szerint előbb-utóbb a felelősség kérdését is fel kell vetni.

Kik azok a felelős uniós biztosok, alájuk tartozó bürokraták, akik mindenfajta jogi háttér és felhatalmazás nélkül ezt a projektet elkezdték, és egy olyan rendszert működtettek, amely  élesen ellentétes a hatályos uniós és tagállami törvényekkel?
- mondta ezzel kapcsolatban.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, miszerint Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezeti a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listáját, Deutsch Tamás közölte, kőkemény büntetőeljárások vannak folyamatban és mint az ismert, a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő cégeknél Dobrevnek aláírási joga van. 

Gyurcsány Ferencnek, mint magyar parlamenti képviselőnek megvan a mentelmi joga és úgy tűnik, a folyamatban lévő büntetőeljárások árnyékában Dobrev Klárának is szüksége van a mentelmi jogára 
- tette hozzá.

Teljes adás:
ECHO TV -A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ