Cover
Belföld
Háttérkép: A nyitott társadalom pár évtized alatt felszámolja önmagát
2019-02-2121:56
Az ENSZ 2100-ig szóló legpesszimistább becslése szerint 3,8 millióra csökkenhet a magyar népesség, míg a közepes becslés szerint 6,5 millióan leszünk. Mindkettő nagy csapás volna, mert olyan jelentős mértékben torzítaná a társadalom belső szerkezetét, hogy működésképtelenné válna. Ezt a brutális népességcsökkenést a következő évtizedekben kell megakadályozni. A magyar kormány családvédelmi programja ennek próbálja az elejét venni - hangzott el az ECHO TV Háttérkép című műsorában.
Bayer Zsolt a bevezetőben jelezte, számos korábbi adásban volt már szó arról, ha nem történik rövid időn belül csoda, akkor olyan lejtőre kerül Magyarország demográfiai értelemben, ahonnan már nem lesz visszaút. Hozzátette:
a magyar kormány családvédelmi programja páratlan és példátlan, nem csak Magyarországon, hanem az egész világon is. 
Bayer Zsolt szerint áttörést kell hozzon az intézkedéscsomag. Úgy véli, ha ezzel sem éri el legalább a bűvös 2,2-öt a teljes termékenységi arányszám, akkor a nemzet úgy döntött, hogy nem óhajtja túlélni a következő 150 évet.   

Bogár László kifejtette: az ENSZ 2100-ig szóló legpesszimistább becslése szerint 3,8 millióra csökkenhet a magyar népesség, míg a közepes becslés szerint 6,5 millióan leszünk.

Mindkettő nagy csapás volna, mert olyan jelentős mértékben torzítaná a társadalom belső szerkezetét, hogy működésképtelenné válna - szögezte le a közgazdász.

Ennek próbálja most elejét venni az Orbán-kormány. Ezt a brutális népességcsökkenést a következő évtizedekben kell megakadályozni. A most megszületett döntés határozott nemet mond arra, hogy az ENSZ becslésének akár a lehetősége is fennálljon - fejtette ki a szakember. 
Boros Imre szerint visszavonhatatlanul nemzetgazdászi szemléletet tükröz a családvédelmi akciócsomag. A közgazdász megjegyezte, a magyar példának már követője is van, az intézkedést szerte a világban elismeréssel fogadták. 
Bayer Zsolt szerint a svédeknek is tudniuk kell, hogy ha a népesség egy bizonyos szint alá csökken és tartósan úgy marad, akkor az adott társadalomnak „harangoztak”. Ha ezzel párhuzamosan a folyamatosan hiányzó munkaerőt bevándorlással pótolják, amely közeg nem ismeri a születésszabályozást, akkor a nyitott és befogadó társadalom pár évtizeden belül felszámolja önmagát.  
Bogár László úgy reagált, nem lehet tudni, hogy a világ urai miért akarják felszámolni az egész világot. Illetve egy ponton túl arra sincsen válasz, hogy bizonyos politikai erők miért szolgálják ki a „globalo gazdit”. A közgazdász szerint egyébként nem véletlenül hallgathatták le Angela Merkelt sem. Elképzelhetőnek tartja, hogy esetleg a megszerzett információkkal presszionáltak a német kancellárt, hogy a Willkommenskulturral fogadjon be pár millió bevándorlót. 
 
Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Háttérkép
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ