Cropped landscape
Belföld
Fordulat: az MTVA épületében balhézó képviselők ellen indulhat eljárás
2019-02-2108:05
A jogi indok szerint azért nem valósult meg hivatalos személy elleni erőszak tavaly decemberben az MTVA-székházánál az ellenzéki országgyűlési képviselők ellen, mert a hivatalos személy elleni erőszak tényállási eleme az is, hogy jogszerűen eljáró hivatalos személy ellen történik az erőszak, a fenyegetés – hívta fel rá a figyelmet Futó Barnabás ügyvéd az ECHO annak kapcsán, hogy Központi Nyomozó Főügyészség után a Legfőbb Ügyészség is elutasította az ellenzéki politikusok panaszait. A beszélgetésből kiderül, vélhetően közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete miatt a ellenzéki képviselők ellen indul eljárás. 
Futó Barnabás szerint az ellenzéki politikusoknak el kellene olvasniuk az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvényt. Az ügyvéd rámutatott, a politikusoknak arra van joga, hogy bemenjenek az MTVA épületébe és információt kérjenek, de ettől eltérő dolgokat nem tehetnek, tehát nem szólhatnak bele egy műsor szerkesztésébe, indokolatlan okból nem kapcsolhatják be a riasztó készüléket és nem randalírozhatnak az épületben. 

A biztonsági őröknek fel kellett lépniük (…) az ellenzéki képviselők úgy gondolták és úgy is nyilatkoztak, hogy nekik mindent szabad. Úgy gondolták, hogy országgyűlési képviselőként mentelmi joguk van és mindent megtehetnek 
– emelte ki Futó Barnabás.

Az ügyvéd szerint elfogadhatatlan az olyan képviselői magatartás, amikor Kunhalmi Ágnes nekirohan egy ajtónak, Hadházy Ákos leveti magát a földre, Varju László „küzd” a biztonsági őrökkel, vagy éppen az, hogy Bangóné Borbély Ildikó és társai lefekszenek a padlóra. 

Futó Barnabás hozzátette: 

megfordult a helyzet és valószínűleg közérdekű üzem működésének megzavarása kísérlete miatt az ellenzéki képviselők ellen indul eljárás. 
Az országgyűlési képviselőknek ugyan mentelmi joguk van – de, mint azt az ügyvéd feltételezi – vélhetően ki fogják adni azokat. 

Teljes beszélgetés:  
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ