Cropped landscape
Belföld
Alapjogokért Központ: Az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot
2019-02-2116:05
Az Alapjogokért Központ elemzése szerint az Európai Bizottság ismét megpróbálja cáfolni a valóságot, az uniós intézmények ugyanis az elmúlt hónapok-évek során maguk terjesztettek elő olyan jogalkotási javaslatokat, amelyek ösztönzik a bevándorlást és csorbítják a tagállami szuverenitást.
A szervezet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében ezek között említette a bizottság hétpontos migrációs csomagját a kötelező és automatikus, "felső sapka" nélküli elosztási mechanizmussal, a Frontex átalakítását a tagállamok határvédelmi hatásköreinek csorbításával, valamint a "migránsvízumok" tervét is. Arra hívták fel a figyelmet, hogy ezek a javaslatok továbbra is napirenden, illetve jogalkotási eljárásban vannak.
    
A központ elemzése szerint, bár korábban éppen a brüsszeli tisztviselők hangoztatták, hogy az ENSZ globális migrációs paktuma jogilag nem is lesz kötelező érvényű, ezek az uniós kezdeményezések lényegében a paktum megvalósítását, a migráció menedzselését célozzák.
    
Az illegális bevándorlást legálissá "átalakító" tervet tehát továbbra sem tette félre az unió jelenlegi vezetése - olvasható a közleményben.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ