Cropped landscape
Belföld
Bekérették a svéd nagykövetet a KKM-be a szociális miniszterük szavai miatt
2019-02-2015:09
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán közölte: bekérették Svédország budapesti nagykövetét Annika Strandhäll svéd szociális miniszter megjegyzése miatt.
Annika Strandhäll svéd szociális miniszter az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akciótervről azt írta a Twitteren: "riasztó, ami Magyarországon történik. Most azt akarja Orbán, hogy több +igazi+ magyar gyermek szülessen. A politika bűzlik a '30-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek."
    
A KKM közleményében kiemelte: továbbra is felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják, hogy a svéd miniszter nácizmussal vádolja a magyar kormányt azért, mert "segítjük a gyermeket vállaló magyar családokat".
    
"A bevándorláspárti svéd miniszter nem hajlandó elfogadni, hogy a magyar kormány a pénzt a magyar családokra költi, és nem a migránsokra" - írták, hozzátéve, Svédország budapesti nagykövetét az eset után bekérették.

Bekérették a stockholmi magyar nagykövetet

A helyi közmédia jelentése szerint a svéd külügyminisztérium bekérette Magyarország stockholmi nagykövetét azzal a diplomáciai konfliktussal kapcsolatban, amelyet múlt héten robbantott ki a svéd szociális ügyekért felelős miniszter Twitter-bejegyzése.
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ