Cropped landscape
Belföld
Angard: Svédország miniszterének bocsánatot kellene kérnie a magyar kormánytól
2019-02-2021:59
Svédország minisztere nem mondhat ilyet Magyarországra. Bocsánatot kellene kérni, amiért lenácizta a magyar miniszterelnököt - hangzott el az ECHO TV Angard című műsorában. Mráz Ágoston Sámuel úgy véli, Semjén Zsolt objektív és helytálló állításokat fogalmazott meg, amikor az ECHO TV Bayer show című műsorában betegnek nevezte a hazai családpolitika támadóit. A Nézőpont Csoport ügyvezetője szerint Svédországnak semmi joga beleszólni a magyar családpolitikába. 
Závecz Tibor szerint a helyén kell kezelni a svéd miniszternek reakcióját. A Závecz Research Intézet alapító-ügyvezetője nem hiszi, hogy Magyarország miniszterelnök-helyettesének kell erre abban a stílusban válaszolnia, ahogyan megtette. 
Závecz Tibor szerint nagyon erős szavakat használt Semjén Zsolt.

Mráz Ágoston Sámuel szerint Semjén Zsolt objektív és helytálló állításokat fogalmazott meg, amikor az ECHO TV Bayer show című műsorában betegnek nevezte a hazai családpolitika támadóit

Helyén való az, hogy Svédországból beleszólnak egy nem is szomszédos ország, hanem az 1500 km-rel arrébb fekvő magyar állam családpolitikájába? – tette fel a kérdést a Nézőpont Csoport ügyvezetője. 
A másik kérdés, ami felvetődik az üggyel kapcsoltban, hogy a svéd szociális miniszter vajon azért mondta, mert elvárták tőle, vagy pedig azért, mert el is hiszi a Twitteren megosztott gondolatokat - tette hozzá Mráz, majd leszögezte: 
Svédország minisztere nem mondhat ilyet Magyarországra. Neki bocsánatot kellene kérni! 
Tóth Csaba legutóbb akkor hallott Semjén Zsoltról, amikor vadászaton járt Svédországban. 
A Republikon Intézet stratégiai igazgatója M. Dobos Marianne kérdésére reagálva közölte: nincs rendben Hitler politikájához hasonlítani a családok védelmét. Feminista szempontból azonban jogosnak véli a kritikát. 

Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője kifejtette: 
az Európai Unió egyik tagállamának szociális minisztere minden előzetes bejelentés és megfontolás nélkül lenácizta a magyar miniszterelnököt. A magyar miniszterelnök-helyettes pedig elküldte a búsba, oda, ahová való!
Ez történt. Nem kell túlspilázni – tette hozzá. 

Teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Angard
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ