Cropped landscape
Belföld
Keresztes László Lóránt: A Jobbik esetében hitelesnek tartjuk a néppárti fordulatot
2019-02-1921:15
Hitelesnek tartja a Jobbik néppártosodását Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője. Az ökopárt társelnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában azt mondta: a Jobbik egészére vonatkozóan nem lehet azt mondani, hogy rasszista. 
Az Azonnali.hu-nak azt nyilatkozta Philippe Lamberts, az Európai Zöld Párt szóvivője, hogy ha az LMP közeledik a Jobbikhoz, akkor elválnak az Európai Zöldektől az útjaik. Keresztes László Lóránt ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: ez egy kicsit félreértelmezett nyilatkozat volt.

Éppen ebben a frakcióban ülő Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője kezdeményezte Magyarországon a teljes körű összefogást, a Jobbikot is ideértve és őt nem zárták ki ebből a frakcióból
- fogalmazott. Hozzátette: ez nem volt egy releváns kijelentés és jóban van az LMP az Európai Zöld Párt vezetőségével.

Velkovics Vilmos azon felvetésére, miszerint Thomas Waitz, az Osztrák Zöld Párt európai parlamenti képviselője szintén az Azonnali.hu-nak azt nyilatkozta, hogy továbbra is antiszemita és rasszista politikusok ülnek a Jobbikban Keresztes László Lóránt úgy reagált: annak ellenére, hogy szomszédok vagyunk Thomas Waitz nem látja át teljes mértékben a magyar politika helyzetét.

Állítása szerint nem lehet egy pártra azt mondani, hogy rasszista. 
A Jobbik esetében mi hitelesnek tartjuk a néppárti fordulatot és a Jobbiknál ennek volt következménye is. Gondolok itt például Szávay úr esetére
- fogalmazott.
Keresztes László Lóránt hozzátette: egy párt részéről rendkívül fontos, hogy ha ehhez hasonló nyilatkozatok megjelennek, akkor annak legyen következménye.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ