Cropped landscape
Belföld
Keménymag: A zsidózó vicceken mulató Jakab egy megélhetési „rettegő”
2019-02-1921:52
A múlt héten hangzatos címek jelentek meg a „haladó” médiában arról, hogy szerintük micsoda antiszemitizmus tombol az ECHO TV-ben, mert Keménymag című műsorunk egy januári adásában a vendégek Jakab Péter jobbikos képviselő származásra tettek utalást. Emiatt a múlt héten bocsánatot kértünk, és az esetnek komoly következményei lettek. Azóta viszont Jakab Péterről derült ki egy s más, például, hogy egy korábbi kampányrendezvényén erősen antiszemita kijelentést tett, valamint remekül szórakozik a zsidózó poénokon. Mivel őszintén reméljük, hogy Jakab Péter esetében is lesz következménye a zsidózásnak a Jobbikban, a közéleti B-közép mostani csapata, Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Jeszenszky Zsolt politikai hobbista és Dezse Balázs, a PestiSrácok újságírója részletesen átvette, miről is van szó pontosan. Műsorvezető: Velkovics Vilmos. 
Aberráltaknak nevezte a homoszexuálisokat egy újabb felvételen a jobbikos Jakab Péter. Egy 2010-es kampányrendezvényen pedig a zsidó- és a cigánykérdés volt a téma, amelyet a politikus szervezett Miskolcon. Jakab, a Jobbik helyi elnöke konferálta fel Pörzse Sándor országgyűlési képviselőt, aki arról beszélt, hogy a „Rosenstein gyerekek” kiszorítják a magyarokat. 

Jakab Péter jelenleg a politikai közéletünk alja 
– jelentette ki Jeszenszky Zsolt. Arra a felvetésre, hogy Jakab Péter azt mondja, megváltozott és kiállna bárkiért, a politikai hobbista közölte, igen, ezt tenné, ha a politikai érdekei ezt kívánnák. 
A közéleti B-közép készült az adásra.
Apáti Bence a Jobbikkal kapcsolatban úgy fogalmazott, teljesen álszent módon a pártban megélhetési „aggódás, rettegés” vette kezdetét. Jeszenky Zsolt hozzátette, a Jobbik teljesen eljátszotta a hitelességét, hiszen évekkel ezelőtt volt egy koherens üzenete a pártnak, de a potenciális hatalom érdekében a Jobbik saját magával és a potenciális választóival is szembefordult. 

A korábbi vállalhatatlan kijelentéseit viszi tovább, csak úgy tesz, minta megváltozott volna, miközben belül nyilvánvalóan meg változott meg. A hatalom megszerzésének lehetőségéért a jobbikosok eljátszanak bizonyos szerepeket, jelen esetben azt, hogy Jakabnak megsértették a zsidó identitását 
– mutatott rá. 

Dezse Balázs felhívta rá a figyelmet, Jakab zsidó identitását Ambrózy Áron sértette meg állítólag, aki egy olyan ember, akinek nemcsak a dédnagyapja, hanem a dédnagyanyja is zsidó volt. 

Hiába kerültek elő a jobbikos politikusok botrányos megnyilvánulásairól a felvételek, „érdekes módon”, a balliberális médiának nem érték el az ingerküszöbét. Apáti Bence kiemelte, nem hallani tiltakozásról, petíciók aláírásáról, elhatárolódásról, szörnyülködésről. 

A balliberális médiában, az általuk kreált alternatív valóságban ezek az ügyek nem jelennek meg, nem történtek meg – fűzte hozzá Jeszenszy Zsolt. Ez úgy működik, hogy a megfelelő körök – ami az ő esetükben a Spinoza Házat, Heller Ágneséket jelenti – ha rámutatnak valakire, hogy náci, akkor az a náci, ha nem mutatnak rá valakire, lehet az akármekkora náci, az ő olvasatukban, a mainstream médiában nem lesz náci.
Jeszenszky Zsolt aláhúzta, a közbeszéd állandóan a jobboldalhoz köti az antiszemitizmust, miközben létezik a nagyon is valós baloldali antiszemitizmus. 
Keménymag című műsorunkban „velünk volt” még a parlamenti ellenzék: Hadházy Ákos, aki a családtámogatást hitleri gonoszságnak látja, és az MSZP-s hölgyek, akiknek képességeit meghaladta a helyesírás. Kitekintettünk Európába is: randizni hívta a mocskos szájú Nagy Blankát az érett csúcsjelölt: Frans Timmermans, de kosarat kapott. 

Teljes adás: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Keménymag 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ