Cropped landscape
Belföld
Bekiabálások a parlamenti ülés alatt
2019-02-1917:26
Bekiabálásokkal zavarták meg az ellenzéki képviselők az Országgyűlés keddi ülését. A Jobbik frakcióvezetője a kormány családtámogatási intézkedéseit kritizálta, a Párbeszéd, az MSZP és a DK pedig a Munka törvénykönyvének módosítását. Dömötör Csaba államtitkár azt mondta: az ellenzéki pártok hazugságokat állítanak ezzel kapcsolatban. 
A kormány családtámogatási intézkedéseit kritizálta a Jobbik frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában. Gyöngyösi Márton szerint a Fidesznek ez is csak egy politikai termék. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy válaszolt: a Jobbik már akkor támadja ezeket rendelkezéseket, amikor még életbe sem léptek. Dömötör Csaba leszögezte: a párt folyamatosan sértegeti a magyarokat. Hozzátette: az elmúlt időben az is egyértelművé vált, hogy a Jobbik szélsőséges párt maradt. 

Az államtitkár válaszát a jobbikos képviselők bekiabálással zavarták meg. 

A Párbeszéd társelnöke a Fideszt nevezte szélsőjobboldali pártnak. Szabó Tímea bírálta a kormányt a túlóratörvény miatt is. Az LMP-s Ungár Péter pedig az otthonápolási díj emelése kapcsán azt mondta: az elfogadott törvény nem oldja meg problémákat. Az EMMI parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet: december 12-én az ellenzék nem szavazott erről a javaslatról. Rétvári Bence válaszát azonban a DK-s Vadai Ágnes zavarta meg. 

A Demokratikus Koalíció és az MSZP képviselői is kifogásolták a Munka törvénykönyvének módosítását. Dömötör Csaba azt mondta: az ellenzéki pártok hazugságokat állítanak ezzel kapcsolatban. Szerinte a túlóratörvény csak ürügy a balhéra, mert ez az egész már az európai parlamenti választási kampány része. 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ