Cropped landscape
Belföld
„A Jobbik viselkedése beleillik a növekvő antiszemitizmus nyugati tendenciáiba”
2019-02-1921:39
Az antiszemitizmus elleni harc térfelén a Fidesz-KDNP pártszövetség egyedül maradt - jelentette a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andreának Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője.
Nacsa Lőrinc úgy véli, hogy korábban a politika egésze összezárt az antiszemitizmus ellen, ezt láthattuk Gyöngyösi Márton 2012-es kijelentése után, akkor nemzetközi megmozdulás is történt, hisz még a Colosseum világítását is lekapcsolták ekkor. Ma azonban épp Strassbourg mellett megint meggyaláztak egy zsidó temetőt, ami mutatja, hogy Nyugat-Európában is fellángolt az antiszemitizmus. 

Gyöngyösi Márton a Válasz.hu-nak adott nagy interjújában politikai számításból színlelt antiszemitizmusról beszélt. Nacsa Lőrinc szerint ez azonban nem mentség, hanem épp súlyosbító körülmény. 

Ha erre képesek voltak, sokkal súlyosabb a felelősség, és a Jobbiknak nincs helye a politikában
– jelentette ki a politikus. Gyöngyösi ráadásul az interjúban Vona Gáborra mutogat ennek kapcsán, ami Nacsa Lőrinc szerint nagyon könnyű megoldás. 

Egy parlamenti képviselőnek vállalnia kéne a felelősségét, a saját szavaikért és tetteiként
– tette hozzá. 

Politikai megfontolás vagy elvi alap lenne ezek után a kormánynál az antiszemitizmus elleni harc? - tette fel a kényelmetlen kérdést Földi Kovács Andrea. A KDNP politikusa szerint fontos elmondani ez esetben is, hogy kikkel van dolgunk. A Jobbik viselkedése sajnálatos módon beleillik a növekvő antiszemitizmus nyugati tendenciáiba. 

A "bizarr koalíció", a kisnyilasok és szemkilövetők koalíciója összeállt, ennek következményekkel kell járnia 
– mondta.

Az antiszemitizmus elleni harc térfelén Nacsa Lőrinc szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség egyedül maradt. A kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, aminek következtében Budapesten virágzó zsidó élet és kultúra van jelen.

Hír Tv 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ