Cover
Gazdaság
Palkovics Imre: Az ellenzék csak napirenden akarja tartani saját létét
2019-02-1821:56
Nevetségesnek tartja a munkástanácsok elnöke, ahogy az ellenzéki pártok érdekvédőként lépnek fel a gyáraknál a túlóratörvény módosítása miatt. Palkovics Imre a Hír TV Magyarország élőben című műsorában úgy vélte: ezekkel az akciókkal csak napirenden akarják tartani saját létüket.
„Nevetség kategóriájába tartózik, hogy próbálnak olyan területen mozogni, ahol valamiféle érdeklődés a tevékenységük iránt várható. És ez ennek köszönhető nyilvánvaló, hogy látják, a szakszervezeti terep, a munka világa az egy olyan terep, ahol valódi kérdések vetődnek fel nap mint nap. Bérekről, túlóráról, pihenőidőről, kollektív szerződésekről, sok mindenről, ami valóban húsvér emberek húsvér problémája. És erre a területre próbálnak benyomulni. Így mentek el a MÁV-hoz, meg különböző cégekhez, kérve a nagy esküt ezen cégek vezetőitől, hogy ne alkalmazzák majd az ő közbenjárásukra ugye a 400 órát. Senki nem alkalmazza, mert abban a formában, ahogy ők ezt hirdetik – már mondtam az imént is –, nem lehet alkalmazni. De ez egy olyan ürügy, amivel napirenden tudják tartani saját létüket” – fogalmazott a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

Ellenzék politikusok hétfő délután az esztergomi Suzuki-gyár előtt azért demonstráltak, hogy megpróbálják rábeszélni a cég vezetőit, ne alkalmazzák a Munka törvénykönyvének decemberben elfogadott módosításait. A Magyar Suzuki ugyanakkor nem tervezi a túlórák számának növelését.

Teljes beszélgetés:
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ