Cropped landscape
Belföld
Kivonult az ellenzék a parlamenti ülésről
2019-02-1808:52
A Jobbik, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció képviselői nem mondták el előre jelzett napirend előtti felszólalásukat, hanem kivonultak az ülésteremből az Országgyűlés tavaszi ülésszak első napján. Sajtótájékoztatón arról beszéltek, hogy a Suzuki gyárhoz vonulnak, mert állításuk szerint ott be akarják vezetni a 400 órás túlórakeretet. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ezzel kapcsolatban elmondta: most megismerhettünk minden értékes gondolatot az ellenzék részéről, mindent elmondtak arról, hogy mit gondolnak az ország jövőjéről.
Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülés napján először Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, majd Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kapta meg a szót, azonban egyikük sem szólalt fel. Ezt követően az ellenzéki képviselők elhagyták a termet. Ahogy Keresztes Lóránt, az LMP társelnöke megkapta a szót, az LMP is kivonult. 

Harrach Péter: Az ellenzék a bevándorlás mellett tett hitet

A KDNP frakcióvezetője a családvédelmi akcióterv kapcsán szólalt fel. Ezt a legnagyvonalúbb intézkedésnek tartjuk, a KDNP mindig is prioritásként kezelte a családok ügyét. Az intézkedések a gyermekvállalást és a családalapítást is segítik - magyarázta. 

Az EP-választással kapcsolatban kitért arra, hogy az egyik fél individuumban gondolkodik, mi pedig személyben és családban gondolkodunk - tette hozzá Harrach Péter.

Novák Katalin: Most, hogy családi körben maradtunk, beszéljünk a fontos kérdésekről

A hétpontos családvédelmi akcióterv arról szól: gyermeket vállalni talán semmihez nem fogható boldogság. Ez természetesen anyagi terhekkel is jár, ezeket az anyagi akadályokat szeretné a kormány csökkenteni, illetve elhárítani - fogalmazott felszólalásában Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Hozzátette: ha a saját eredményeinket nézzük, húsz éve nem volt ilyen magas a házasságkötések száma és a gyermekvállalási kedv, mint az utóbbi években. 

Kocsis Máté: Az ellenzék meghirdette a bevándorláspárti programot 

Ma megismerhettünk minden értékes gondolatot, amit az ellenzék fejében meg lehet ismerni. Mindent elmondtak arról, amit a világról és az ország ügyeiről gondolnak 
– így kezdte felszólalást Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Hozzátette: érdekes műfaj a napirend előtti felszólalás, mert az ember arra is készül, hogy reagáljon. Az ellenzékből azonban csak néhány szelfibot maradt a padsorok között. Kitért Gyurcsány Ferenc tanulmányára is, amelyben DK elnöke meghirdette a bevándorláspárti programot, amely a nemzetállamok felszámolását, a határok eltüntetéséről, kultúránk feladásáról szól. Ahogy ő fogalmaz vagy globális kormányzás felé megyünk vagy belepusztulunk.

Kocsis Máté hangsúlyozta: egyenrangú nemzetek együttműködésén alapuló európai közösségben szeretnénk élni. 

Olyan európai vezetőket szeretnénk látni, akik nem akarnak több migrációt
- emelte ki.

Dömötör Csaba: A migrációs tervek ott vannak a tárgyalóasztalon

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felszólalásában ismertette az elmúlt időszak gazdasági eredményeit. Elmondta, hogy ezek az eredmények egy erősödő ország képét mutatják, de ezeket csak akkor lehet fenntartani, ha megmarad a biztonság. Véleménye szerint szükség van arra, hogy tájékoztassák a magyarokat a biztonságot veszélyeztető migrációs tervekről. 
Ha nincs, aki fellépjen ezek ellen a tervek ellen, akkor Európa számára, ahogy ma ismerjük, "lefőtt a kávé".
Ellenzéki pártok képviselői hétfő délután közösen keresik fel az esztergomi Suzuki gyárat, ahol megpróbálják rábeszélni a cég vezetőit, hogy ne alkalmazzák a munka törvénykönyvének decemberben elfogadott módosításait. Tóth Bertalan arról beszélt, hogy a "rabszolgatörvény" sárba tiporja a munkavállalók jogait, ellehetetleníti a szakszervezetek munkáját, "koncként dobja oda a magyar munkást a tőke elé".
ECHO TV/MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ