Cropped landscape
Belföld
Farkas Örs: Szereptévesztésben van az ellenzék
2019-02-1820:41
A maihoz hasonló akciókkal tudják megszerezni az ellenzéki politikusok a médiafigyelmet - így reagált a Napi aktuálisban Farkas Örs arra, hogy az ellenzék kivonult a parlament nyitóüléséről. A politikai elemző szerint látható, hogy decemberben megmozdultak az ellenzéki szavazók, viszont év elejére fokozatosan csökkent ezeknek az alkalmaknak az ereje, míg mára már ott tart, hogy a Hősök terén egyenként kell megszámolni a tüntetőket, hogy vannak-e százan.
Pulai András a Publicus Intézet stratégiai igazgatója egyetértett azzal, hogy mobilizálódtak az ellenzéki szavazók az elmúlt hónapokban, valamint felhívta arra is a figyelmet, hogy a felmérések szerint egymillióval több elégedetlen szavazó van az országban, mint decemberben volt. Ilyen az elmúlt öt-hat évben nem történt - jelentette ki az elemző.

Farkas Örs elmondta, hogy ma Magyarországon többen vannak azok, akik szerint inkább jobb irányba mennek a dolgok, mint azok, akik szerint nem. 
Az ellenzék teljes szereptévesztésben van akkor, amikor azt gondolják, hogy az utcai politikának az egyes elemeit az országgyűlésben kell megvalósítani. Ahelyett, hogy feltennének egy kérdést a kormánynak és érdemi vitát folytatnának, inkább kivonulnak - hangsúlyozta a politológus.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ