Cropped landscape
Belföld
A zsidózásért lemondott Szávay helyére zsidókat listázó politikust jelöl a Jobbik
2019-02-1811:00
A zsidó nő megverésével hencegő Szávay István helyére Bencsik Jánost, egy olyan politikust jelöl a Jobbik, aki Gyöngyösi Márton zsidók listázását szorgalmazó beszédét követően maga gyűjtötte ki azokat az amerikai zsidókat, akik miatt szerinte „izraeli ügynökök” markába került az Egyesült Államok.
A Jobbik országos elnöksége 2018 decemberi ülésén döntött arról, hogy a zsidó nő megverésével hencegő Szávay István helyét Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke veszi át.
Bencsik János életrajzában megemlíti, hogy életében „meghatározó szerepet játszott az újságírás, a média világa és a nyilvánosság különböző színterei”. Írásai rendszeresen megjelentek a Jobbikhoz szorosan kötődő Barikád hetilapban.
Bencsik 2012-ben
több cikkben próbálta védeni a zsidók listázását szorgalmazó Gyöngyösi Mártont.
Egy cikkben például ő maga listázta azokat az amerikai-izraeli kettős állampolgárokat, akik miatt
szerinte „izraeli ügynökök” markába került Amerika.
Bencsik arról írt, hogy az Egyesült Államok „feltétlen elkötelezettsége a zsidó állam irányába közismert”. Ez az elkötelezettség szerinte nem véletlen, és egy 2010-ben készült részletes leltárra hivatkozva felsorolja azokat a politikai tisztviselőket és tanácsadókat, „akik amerikai-izraeli kettős állampolgárok, és döntő szerepük van abban, hogy az Egyesült Államok Izrael érdekeinek élharcosa a világban”.

A jobbikos politikus listáján szerepel például Jonathan Jay Pollard, aki „több titkos dokumentumot lopott el a zsidó államnak, mint bármelyik más titkos ügynök”. Megemlítette „két kémkedéssel vádolt zsidó, Steve J. Rosen és Keith Weissman” ügyét is, Richard Perle republikánus politikust pedig a „zsidó lobbi” „emblematikus figurájának” nevezte. 

Listája kitért „a New York-i Yeshiva zsidó egyetem docensére, Dov Zakheim rabbira is”.

Bencsik János egyébként a Jobbik budapesti elnöke. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a magyar baloldal együtt kíván működni a Jobbikkal az őszi önkormányzati választások során, akkor a főváros kapcsán Bencsikkel kell majd egyezkednie a balliberális pártok budapesti képviselőinek.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ