Cover
Gazdaság
A Suzuki nem tervezi a túlórák számának növelését
2019-02-1816:29
A Magyar Suzuki Zrt. nem tervezi a túlórák számának növelését az esztergomi gyárban; a cég kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a rendelésállomány alapján a már évek óta érvényben lévő 250 órás éves túlórakeretet sem használják ki.
Ruska Viktória ezt hétfőn arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy délután ellenzéki parlamenti képviselők demonstrációt szerveztek a cég esztergomi gyára előtt. Céljuk - jelezték -, hogy megpróbálják rábeszélni a cég vezetőit, ne alkalmazzák a munka törvénykönyvének decemberben elfogadott módosításait, a 400 óra túlórát lehetővé tévő "rabszolgatörvényt". 
Tóth Bertalan (MSZP) megfogalmazása szerint a cég nemcsak a túlórák számát akarja megemelni, hanem "sárba tiporja" a jogszabályokat is. Ruska Viktória kiemelte: a termelés a gyárban stabil létszámú munkaerő-állománnyal zajlik, így biztosított a 140-nél is több országban a hazai és európai piacokról érkező megrendelések kiszolgálása. 

Kitért arra, hogy az idei béremelésről az egyeztetések folyamatban vannak, csakúgy, mint a dolgozók általános elégedettségéhez hozzájáruló juttatási csomag egyéb elemeiről.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ