Cropped landscape
Belföld
Kollégái elérhetőségét adta közre Vajda Zoltán
2019-02-1708:42
A XVI. kerületi képviselő-testületben baloldali támogatással mandátumot szerzett Vajda Zoltán a közösségi oldalán szólította fel az embereket, hogy kérjék számon a kormánypárti képviselőket, miért „akadályozták meg” Bálint György, azaz Bálint gazda díszpolgári kinevezését. Vajda a felhívásban az összes helyi kormánypárti képviselő mobiltelefonszámát, valamint a jegyző és a polgármester elérhetőségét is közzétette.
A politikus nem kívánt válaszolni a Magyar Nemzet azon kérdésére, nem tekinti-e aggályosnak, hogy akciójával képviselőtársai zaklatását is előidézheti. 
 
Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke lapnak elmondta: amennyiben a közzétételt megelőzően nyilvánosan nem elérhető telefonszámokról van szó, jogellenes adatkezelésnek minősül azok megosztása. 
 
Az önkormányzat pénteki közleményben cáfolta, hogy bárki is megakadályozta volna Bálint gazda, az egykori televíziós személyiség díszpolgárrá avatását. 
Mivel a szavazólapon 10 jelölt közül lehetett egyet választani, senki nem szavazott nemmel Bálint György díszpolgárságára
– írták. 

Sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy a testület több tagja esküjét megszegve a zárt ülésről információkat osztott meg, s félrevezette a közvéleményt. Mint ismert, Bálint Györgyöt már 2009-ben Budapest díszpolgárává választották.
Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ