Cropped landscape
Belföld
Brüsszeli kettős mércéről beszél Ungár Péter az esetleges szankció miatt
2019-02-1717:03
Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője szerint kettős mércét alkalmaz velük szemben az európai zöldek közössége és nem látják reálisan a magyarországi politikai helyzetet, így nem szólhatnak bele egy esetleges Jobbikkal való együttműködésbe. Vona Gábor egy interjúban arról beszélt, hogy a tavaly áprilisi választásokig úgy gondolta, hogy az LMP-vel közösen fogják kormányozni az országot – számolt be az ECHO TV Híradója.
Az LMP-vel közösen akart kormányt alakítani Vona Gábor. Egyebek között erről is beszélt a Jobbik korábbi miniszterelnök-jelöltje, Gulyás Márton politikai aktivista által vezetett Partizán című online műsorban. A volt szélsőjobboldali pártelnök azt is elmondta, hogy több politikus esetében is tévedett, amikor azt gondolta részt tudnak vállalni a Jobbik néppártosodásában. 
Kizárja az LMP-t soraiból az Európai zöldpárt – erről Philippe Lamberts, az európai zöldek frakciója társelnök beszélt, aki azt is elmondta azért lehet erre szükség mert aggasztó az LMP és a radikális Jobbik közeledése. Ungár Péter szerint Brüsszelből rosszul ítélik meg a magyarországi politikai helyzetet.

Lamberts úr nem rendelkezik kellő tudással a magyar helyzetről, hogy ilyen kijelentéseket tegyen, mint amikor megtette. Ráadásul jelenleg a görög zöld párt egy kormányban van a görög szélsőjobboldallal, érdekes módon ez, akkor az európai zöldpártban szereplő kollégáinkat nem zavarta és itt egy kettős mércét vélek felfedezni 
– mondta vasárnap az LMP országgyűlési képviselője.
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ