Cropped landscape
Sport
Extrém megoldások az új Ferrarin
2019-02-1611:18
A héten sorban mutatták be a 2019-es idény Forma-1-es autóit. Pénteken lehullt a lepel az új Ferrairól is, az olasz istálló új gépe az SF90-es nevet kapta, amivel a csapat Enzo Ferrai csapatalapításának 90. évfordulójának állít emléket. 
A Ferrari maranellói központjában pénteken mutatták be az új SF90-et. Az autó festése nem meglepő módon piros lett, bár matt piros. Tavaly eleinte úgy tűnt, hogy a Ferrari végre fel tudja venni a versenyt a Mercedesszel, az idény végén azonban nem Sebastian Vettel, hanem Hamilton örülhetett az ötödik világbajnoki címének.
Sajnos nem vagyok megfelelően öltözve, így nem tudok egyből beugrani és elhajtani, de nemsokára erre is lesz módom. Izgatottan várom, hogy mit tud az új autó, de érzem, hogy helyes úton járunk, és remélhetőleg az idén tovább javulunk majd
- mondta Sebastian Vettel, a Ferrari első számú pilótája.
 
A korábbi csapatfőnök, Maurizio Arrivabene helyét Mattia Binotto vette át, aki korábban az istálló technikai igazgatójaként dolgozott, és aki a bemutatón elmondta, az új Ferrari a korábbi továbbfejlesztése, ám azt is hozzátette, „tovább feszegettük a határokat, és próbáltunk olyan extrémek lenni, amennyire csak tudtunk. Innovatív bukócsövünk van, ami nagyon keskeny, de nagyon keményen dolgoztunk az első szárnyon, és az autó hátsó részén is, ami nagyon-nagyon karcsú lett, ez pedig az autó belsejében történt átalakításoknak köszönhető” – mondta a Ferrari új csapatvezetője.
 
Az idei technikai szabályváltozásoknak egyik folyománya, hogy a leszorítóerő csökkent, ám a hírek szerint a Ferrarinak már most sikerült a tavalyi évhez hasonló szintet elérnie ezen a téren. 
 
A csapatban nem csak a gárda vezetőjét illetően történtek személycserék, a tavaly elhunyt Ferrari vezér, Sergio Marchionne törekvéseinek megfelelően a 2019-es évadra Kimi Räikkönen elhagyta a csapatot (a Sauberből lett Alfa Romeónál folytatja a pályafutását), és a helyére az ifjú tehetség, Charles Leclerc érkezett. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ