Cropped landscape
Belföld
Toroczkai László: Az Európai Ügyészségben sem lehet megbízni
2019-02-1520:48
Utcai kérdőívezéssel kezdődött el a Mi Hazánk Mozgalom országos kampánya. Toroczkai László elnök az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy fogalmazott: a legfontosabb az, hogy legyen egy olyan politikai felhatalmazás, mellyel neki tudnak futni szakmai kérdéseknek.
A Mi Hazánk Mozgalom szeretne létrehozni egy, a románhoz hasonló, korrupcióellenes ügyészséget. Toroczkai László szerint jól működik a romániai korrupcióellenes ügyészség. Velkovics Vilmos azon felvetésére, miszerint a korrupcióellenes ügyészséget Romániában sok magyar polgármester ellen használták Toroczkai László elmondta:
a román politikai élet olyan, amilyen. Ott még a bizánci hagyományok dúlnak a politikai életben, melynek a magyar politikusok itták meg a levét sok esetben.
Toroczkai László kiemelte: két út van előttük. Az egyik, hogy kizárólag a jelenlegi ügyészségre hagyatkoznak, melyet Polt Péter legfőbb ügyész vezet, akiről, múltját tekintve, nem lehet azt mondani, hogy teljesen pártsemleges.
Ugyan volt itt egy Simonka-ügy a közelmúltban, mely egy jó példa. Ettől függetlenül mégis azt gondolják az emberek, hogy nagyon sok politikus meg tudja úszni a felelősségre vonást
- fogalmazott.

Állítása szerint a másik lehetőség az, melyet a nem gyurcsánymentes ellenzék képvisel, hogy legyen Európai Ügyészség, mely nem független az Európai Uniótól.
Mi viszont azt mondjuk, hogy az Európai Unió is tele van korrupciós ügyekkel a nyugat-európai országoktól egészen Bulgáriáig. Meg kell nézni, mennyire demokratikus az Európai Bizottság és az Európai Unió vezetése
- emelte ki. Hozzátette: ez alapján úgy gondolják, hogy az Európai Unió Ügyészségében sem lehet megbízni.

A Mi Hazánk Mozgalom egy harmadik útvonalat javasol. Szeretnének egy olyan ügyészséget létrehozni, mely független a kormánytól, Brüsszeltől, de nem független a magyar emberek érdekeitől - magyarázta Toroczkai.
Velkovics Vilmos azon kérdésére, miért kérdezik meg az embereket egy olyan javaslatról, melynek még ki sem dolgozták a részleteit Toroczkai László úgy fogalmazott: a legfontosabb az, hogy legyen egy olyan politikai felhatalmazás, amellyel neki tudnak futni egy szakmai kérdésnek.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ