Cropped landscape
Belföld
Pavlik Lívia: Továbbra is a minőség a zászlóra tűzött jelszó
2019-02-1521:33
Az idei felsőoktatási felvételi rendszerben még állami ösztöndíjra, 2020-tól már Corvinus-ösztöndíjra jelentkezhetnek a hallgatók, de továbbra is marad az ingyenes képzés a Budapesti Corvinus Egyetemen - mondta Pavlik Lívia, az egyetem kancellára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Pavlik Lívia hozzátette: az államilag támogatott képzésekhez hasonlóan a Corvinus-öszöntdíjas rendszerből is ki lehet esni, ha a hallgatók nem teljesítik az elvárt eredményeket.
Pavlik Lívia kiemelte: a most még vasárnapig meghosszabbított felvételi rendszer keretében nincs változás. Állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formát választhatnak a hallgatók. 2020-tól lesz változás.

Pavlik Lívia nem gondolja, hogy az egyetem első intézkedése az ösztöndíjas hallgatók számának csökkentése lesz, akiknek az aránya most nagyjából 45 százalék - reagált Velkovics Vilmos kérdésére.
Az állami ösztöndíjas finanszírozási lehetőséget váltja fel a Corvinus-ösztöndíj. Ebben az a nagyszerű, hogy a Corvinus-ösztöndíj része lesz a központi felvételi rendszernek, melynek keretén belül jelentkeznek most is a hallgatók
- fejtette ki. Hozzátette: 2020-tól önköltséges és Corvinus-ösztöndíjas státuszra tudnak majd jelentkezni a hallgatók.

Kiemelte: a minőség továbbra is a zászlóra tűzött jelszó, mert olyan diplomát szeretnének adni, mely hazai és nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét.
Ehhez nyilván elvárásaink is vannak, de szeretnénk a hallgatóinknak megadni a lehetőséget, hogy ezt el tudják érni.
Hangsúlyozta: a Corvinus-ösztöndíj teljesítmény alapú, ahogy az állami ösztöndíj is és az 500 pontos felvételirendszer keretében lehet elnyerni.
Ha valaki eléri a szükséges pontszámot a Corvinus-ösztöndíjhoz, akkor bekerül, ha nem akkor az önköltséges formát tudja választani
- fogalmazott.
Pavlik Lívia hozzátette: akik jelenleg állami ösztöndíjban részesülnek, állami ösztöndíjasként is fejezik be a tanulmányaikat.
Az ő finanszírozási formájuk nem változik és ez a 2019 szeptemberében felvett hallgatókra is igaz.
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ