Cropped landscape
Belföld
Semmelweis Ferenc: A társadalomnak kellene megkövetelni a megfelelő politikusi viselkedést
2019-02-1409:09
Elemi kötelessége kellene lennie a társadalomnak, hogy megkövetelje a választott képviselőitől a megfelelő viselkedést és hozzáállást – mondta a Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnöke az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvételen a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke, Silhavy Máté és Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke far-hát kommandónak nevezte az ellenzéki pártot támogató nyugdíjasokat. Semmelweis Ferenc hozzátette: ha a társadalomból kikopik a felebaráti szeretet gyakorlása, az egymás elfogadására való törekvés, a jobbító szándékú észrevételek megfelelő hangnemben, módon való közvetítése, akkor maradnak a szélsőséges vagdalózások. Nagyon nehéz ezek ellen bizonyos játékszabályok betartásával érdemben fellépni. Nem tudjuk kitalálni, hogy mi lenne a helyes válasz arra, hogy mindez a megszűnés felé változzon. 
Korábban Vona Gábor számos nyilatkozatában marasztalta el a nyugdíjasokat - idézte fel Semmelweis Ferenc. Hozzátette: nem érti, hogy a társadalom miért nem úgy reagál ezekre, ahogyan kellene. Nem lehet annyival elintézni, hogy 
1-2 embernek elgurult a gyógyszere, mert olyat mondott, ami nem illik.
Ez ugyanis nem változtat azon, hogy újra és újra előforduljanak – tette hozzá.

 Azok a politikusok, akik minket képviselnek a parlamentben, nem engedhetnek meg maguknak ilyen megnyilatkozásokat - szögezte le.
Ha ilyen butaságot csinálnék civilként, el kéne somfordálnom szégyenletesen
– fogalmazott, hozzátéve: nem tudja, hogy a politikusok ezt miért nem így érzik. 
Megjegyezte azt is: ha a társadalom sem várja el tőlük, akkor ki vagyunk téve az ilyen szélsőségeknek. 
A társadalomnak kellene megkövetelnie a politikusaitól a megfelelő viselkedést. A parlamenti képviselőknek pedig tudomásul kéne venni, hogy nem engedhetik meg maguknak ezt a fajta hozzáállást – szögezte le. 

Alantasnak és vérforralónak nevezte Mirkóczki Ádám kijelentését, miszerint a nyugdíjasok megvehetők. 

Tóth Kriszta kérdésére kifejtette: 
ha a társadalomból kikopik a felebaráti szeretet gyakorlása, az egymás elfogadására való törekvés, a jobbító szándékú észrevételek megfelelő hangnemben, módon való közvetítése, akkor maradnak a szélsőséges vagdalózások. Nagyon nehéz ezek ellen bizonyos játékszabályok betartásával érdemben fellépni. Nem tudjuk kitalálni, hogy mi lenne a helyes válasz arra, hogy mindez a megszűnés felé változzon.
Teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ