Cropped landscape
Belföld
Lomnici Zoltán: A magyar ellenzék falaz Soros Györgynek
2019-02-1408:25
Nem más, mint olcsó kampánykiáltvány Soros György legújabb publicisztikája, amelyben nyíltan kiáll saját embere és a szocialisták csúcsjelöltje Frans Timmermans mellett - jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. A Századvég Alapítvány jogi szakértője szerint önmagában Timmermans személye problematikus, tekintettel az európai bizottsági alelnöki poszt és a szocialisták csúcsjelölti pozíciója között fennálló súlyos és feloldhatatlan összeférhetetlenségre. Aki elfogadja ezt a fajta antagonisztikus ellentétet, az rábólint arra, hogy a személyre szabott jogalkotás és az elit korrupciója egy létező intézmény - húzta alá. 
Soros György a napokban írt újabb véleménycikke kapcsán ifj. Lomnici Zoltán elmondta: bár az ellenzéki médiumok és politikusok megpróbálják elbagatellizálni Soros György személyét, és úgy beállítani, mintha a nyílt társadalom eszméivel szembeszállók kitalált ellensége lenne, ugyanakkor az írásával 
újra megmutatta az irányt azok számára, akik bármilyen módon egyetértenek vele.
Kevesen emlékeznek rá, de 2015-ben volt már egy „Ébredj Európa” kezdeményezés, amely a 7. cikkely szerinti eljárás Magyarország elleni elindításáról szólt – emlékeztetett a Századvég Alapítvány jogi szakértője. Bár ez a kezdeményezés akkor elbukott, a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations, OSF) lobbilistáján szereplő EP-képviselő Judith Sargentini parlamenti szinten - legalábbis most úgy tűnik - , sikerrel tudta elindítani ezt az eljárást.

Soros György cikke az EP-kampányt megalapozó cikk, amelyben egyértelműen kiáll az általa Európa-barátnak nevezett pártok illetve Frans Timmermans mellett, aki az ő embere és a szocialisták csúcsjelöltje.

Megismételte: a cikkben Soros a szellemi képességeit próbálja megcsillogtatni, de végső soron ez akkor is csak egy olcsó kampánykiáltvány, amely kifejezetten arról szól, hogy a pénzemberek, a gazdasági világ és a brüsszeli elit mindent tegyen meg azért, hogy ne kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők az EP-választáson.

Soros Györgyre elsősorban, mint pénzemberre, spekulánsra kell tekinteni. Amikor az első tervét megjelentette, amelyben egymillió migráns betelepítéséről, illetve egy nagy menekültügyi elosztóközpont felállításáról írt, akkor jelezte azt is, hogy meg tudja szerezni az ezekhez szükséges hiteleket, illetve mint pénzügyi partner is bejelentkezett. 
Lomnici szerint most is anyagi érdekekről lehet szó Soros esetében. 
Az alkotmányjogász rávilágított: Soros György támadása az Európai Néppárt ellen, újabb bizonyíték arra, hogy a szocialisták és Frans Timmermans mellett kampányol. Sorosnak célja volt és lesz is a hagyományos demokratikus intézmények megdöntése, illetve felváltása egy alternatívával. Az általa elképzelt rendszerben nem léteznének az olyan demokratikus intézmények, mint a népszavazás vagy a nemzeti konzultáció - fűzte hozzá. 

Ez az irány Európa vesztét okozná – hangsúlyozta Lomnici. 

Tóth Kriszta kérdésére Lomnici leszögezte: önmagában Frans Timmermans személye problematikus, tekintettel az európai bizottsági alelnöki poszt és a szocialisták csúcsjelölti pozíciója között fennálló súlyos és feloldhatatlan összeférhetetlenségre. 
Aki elfogadja ezt a fajta antagonisztikus ellentétet, az rábólint arra, hogy a személyre szabott jogalkotás és az elit korrupciója egy létező intézmény – fogalmazott, hozzátéve: elfogadhatatlan, hogy EB-alelnökként Európa egészének képviselete helyett, nyíltan kiáll egy bizonyos erő mellet. 

Közölte:
Frans Timmermansnak rég le kellett volna mondani. Azt is mondhatnák, a magyar ellenzék, falaz ehhez a skandalumhoz, amikor fogadja őt!
Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ