Cropped landscape
Gazdaság
Bartal Tamás: A forgalomnövekedés összhangban van a gazdaság erősödésével
2019-02-1421:31
Az előző évinél 6 százalékkal több, bruttó 315 milliárd forint útdíj folyt be tavaly a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatóhoz. A cég ezzel újabb bevételi rekordot ért el. Bartal Tamás az emelkedő bevételeket a forgalomnövekedéssel indokolta, ami összhangban van a gazdaság erősödésével. Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató vezérigazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: észrevehető, hogy a gazdasági és ipari termelés volumenének változása leképeződik az útdíjbevételek alakulásán.
Bartal Tamás úgy fogalmazott: ez nem önmagában értelmezendő tény. Ez az ország és a magyar emberek sikere, mert ez az összeg költségvetési bevétel és az utakra használandó. Hozzátette: a kormány Magyar Falvak Programjának keretében nagyon komoly figyelem hárul majd a vidéki rossz állapotban lévő utak felújítására.

A fuvarozó érdekképviseletek azért panaszkodnak, mert az idei útdíjemelések és környezetvédelmi kedvezményrendszer átalakítás miatt, nem sak a bejelentett 5,8 százalékkal emelkedtek a költségeik, hanem akár a 30 százalékot is eléri. Ezzel kapcsolatban Bartal Tamás elmondta: 5,8 százalékos emelést jelentett be a kormány minden kategóriára.
Amire a fuvarozók gondolhatnak az az, hogy a környezetvédelmi szinteket teljesíteni kell
- fogalmazott. Hozzátette: ezzel kapcsolatban a társaságunknak az a filozófiája, hogy versenyegyenlőséget teremtsünk a külföldi és a magyar fuvarozók között.
Ennek az évnek egy nagyon komoly fókuszpontja lesz a külföldiek ellenőrzése. Most már nem csak fix pontokon fogjuk ellenőrizni a külföldieket, hanem menet közben, járó autóval is tudjuk őket monitorozni
- emelte ki.

Bartal Tamás kifejtette: ha azt látjuk, hogy nem a megfelelő környezetvédelmi kategóriát vallották be, akkor automatikusan a legrosszabb kategóriában fogjuk a külföldieket besorolni, szemben a magyarokkal, akiknek a valós környezetvédelmi kategóriáját meg tudjuk állapítani a hatósági nyilvántartásból.
A magyarok jobb helyzetbe fognak kerülni.
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ