Cover
Belföld
"A közösségeknek érteniük kell, hogy a lehetőségeket nekik kell kihasználniuk"
2019-02-1421:04
A hétpontos családvédelmi terv révén nemcsak a munkanélküliség, de a mélyszegénység is visszaszorítható - állítja Forgács István. A romaügyi szakértő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, az SZJA mentességgel több ezer cigány asszony sokkal kedvezőbb feltételekkel tud elhelyezkedni, mint korábban. Hozzátette, mindent meg fog tenni, hogy ezt megértsék az asszonyok és igénybe tudják venni ezeket a lehetőségeket. Azonban kiemelte: a közösségeknek érteniük kell, hogy a lehetőségeket nekik kell kihasználniuk. 
Az, hogy a közösségek tudnak-e élni ezekkel a lehetőségekkel, csak rajtuk múlik. 40 éves kor környékére a cigány közösségekben előfordul, hogy már van négy gyermek. Ebben az idős korban pedig még bőven megéri a nőnek, hogy visszamenjen dolgozni és sokkal kedvezőbb feltételekkel tudnak elhelyezkedni az SZJA mentességnek köszönhetően – magyarázta Forgács István. 
Hozzátette, kiemelten jó kezdeményezésnek tartja és tesz is majd azért, hogy a lehető legtöbb helyen ezt ki is tudják használni. 

A kormányzat 2010 óta folyamatosan olyan intézkedéseket vezetett be a felzárkózás kérdésében, amelyek egyfajta színvak barát politikaként a rászorulókat segítik - emelte ki. 

Hangsúlyozta:

a közösségeknek érteniük kell, hogy a lehetőségeket nekik kell kihasználniuk.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ