Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor: Az az érdekünk, hogy Trump újra nyerjen
2019-02-1323:36
A következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén szerda este. A kormányfő hangsúlyozta: most a legfontosabb a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása. Szavai szerint július elsejétől mindegyik programot szeretnék útnak indítani, a négygyermekes anyák adómentessége az, ami 2020-tól várható, mert az adótörvényeket év közben nem lehet módosítani. Mint mondta, óriási szervezési feladat az Emmi számára az, hogy megteremtsék a gimnazisták és szakgimnazisták kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulásának lehetőségét - számolt be a Magyar Nemzet internetes oldala.
– Ettől az intézkedéstől a kormány azt várja, hogy erősödjön a fiatalok nyelvtudása. Ugyanakkor ez egy szimbolikus lépés is, a kormány szembesíteni akarja a fiatalokat és családokat azzal a ténnyel, hogy hiába beszél most a baloldal, mikor kormányon voltak, semmit nem csináltak – fogalmazott Orbán Viktor. Szerinte ilyen lehetőséget még soha nem adott a fiataloknak senki. 
 
A miniszterelnök beszélt a migrációról is, ami a választás tétje. 

Ha az EP-ben bevándorláspárti többség lesz, újra fogják indítani a bevándorlók tömeges behozatalát 
– jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor kiemelte: meg kell őket állítani, és azt a választás során lehet. A miniszterelnök szerint az ország külpolitikai kapcsolatainak konszolidációjával jól haladnak. A magyar–amerikai kapcsolatok jó irányba mennek, a kormány számára fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon.

Napirenden a család-, a nemzet- és a szociálpolitika

Elsősorban család-, nemzet- és szociálpolitikai kérdésekről tárgyal a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerdán Balatonalmádiban, ahol a két kormánypárt együttes ülése előtt tartanak külön tanácskozást.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője a Facebookra feltöltött videoüzenetében kifejtette: a szociálpolitikai kérdések számára különösen fontosak, hiszen immár nemcsak a hazai, de az európai statisztikák is elismerik, hogy Magyarországon csökkent a szegénység a kormány szociális intézkedései – a munkahelyteremtés, az ingyenes közétkeztetés, az ingyen tankönyvellátás – következtében. Ezek az intézkedések fontosak és a jövőben folytatódni fognak – jelezte a KDNP-s politikus.

Hozzátette: a következő parlamenti időszak nem csupán a kormánypárti képviselőknek, hanem reményei szerint az ellenzéknek is komoly munkát ad majd, és hozzájárulnak ők is azokhoz az eredményekhez, amit a kormánypártok igyekeznek megvalósítani. Ez jobb foglalatosság részükre is, mint önmaguk lejáratása – jegyezte meg Harrach Péter.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ