Cover
Gazdaság
Igazi mágnesberuházás a Liget Budapest Project
2019-02-1321:46
A Liget Budapest Project immáron harmadszor mutatkozik be a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán a franciaországi Cannes-ban. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte, az eseményen hihetetlen volumenű tőke cserél gazdát, nagyon komoly üzletel jönnek létre, így természetes, ha egy országnak van olyan gazdasági teljesítőképessége, hogy a világ egyik legjobb projektjét a Néprajzi Múzeumot és a teljes Liget Budapest projektet képes létrehozni, akkor az a befektetőknek nagyon komoly tőkevonzó hatás.
Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke felhívta rá a figyelmet, a cannes-i kiállítás a 30. alkalommal kerül megrendezésre, a világ vezető szakemberei és befektetői részvételével.
Több mint 25 ezren lesznek ott, több mint 100 ország, több mint 50 város és régió állít standot. Nemcsak Budapestet, hanem a vidéki nagyvárosokat és a fejlesztési projekteket is bemutatjuk a nemzetközi nyilvánosságnak 

– tette hozzá.

Tóth Kriszta műsorvezető felvetette, hazánkra jellemző az „ingatlan bumm”, ugyanakkor sokszor hallani, hogy szakemberhiány van. Ezt megerősítette Takács Ernő is, de hozzátette, az építőipari vállalkozások innovációjának és a korszerű technológiáknak köszönhetően ez már kisebb probléma, mint két éve, és az építőpari ágazat jelentősen, 20 százalékkal tudta növelni a kapacitását.

A Liget Budapest Projectel kapcsolatban Gyorgyevics Benedek elmondta, 2018 már az átadások éve volt, történetének legnagyobb rekonstrukcióján ment át a Szépművészeti Múzeum, több mint 75 ezer látogató érkezett a megújult Román Csarnokba.

A Városliget 99 hektáros közparkjának átfogó megújítása nem áll meg. Egy 13 ezer négyzetméteres Magyarország legkomplexebb játszóterének a kivitelezési munkái indultak el a napokban. A tervek szerint 2019 őszére elkészül az Olof Palme Ház, hogy a Millennium Házaként nyithassa meg az ajtót.
Arra a kérdésre, hogy van-e tőkevonzó képessége a beruházásoknak Gyorgyevics Benedek közölte, akkor szükség van arra a felhajtóerőre, amit egy ekkora project tud adni, ez mindenképpen nagyon fontos alap a befektetők számára. 

Teljes beszélgetés: 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ