Cropped landscape
Sport
Jön a második Magyar Parasport Nap
2019-02-1110:52
Február 22-én második alkalommal rendezik meg a Magyar Parasport Napját. Az esemény két nagykövete Drávucz Rita, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, valamint Suba Róbert, paralimpiai ezüstérmes kajakos a kezdeményezés fontosságáról beszélt a Jó reggelt! mai adásában.
Az MPB és a FODISZ tavaly rendezte meg először a Magyar Parasport Napját, amelyhez közel ötszáz oktatási intézmény csatlakozott idén. Az esemény nagykövete, Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki édesanyaként érintett a témában. 
Szeretném azt elérni, hogy nemcsak beszélünk róla, találkozunk velük, hanem tényleg, amikor megszületik mondjuk egy terv, egy sportlétesítménynél is akár egy terv, gondoljanak nemcsak a kerekesszékesekre, de az összes többi fogyatékkal élőkre, hogy legyen elérhető számukra ugyanúgy az élmény
- mondta Drávucz Rita a Jó Reggelt!-ben.

A parasport napjának másik nagykövete Suba Róbert, paralimpiai ezüstérmes kajakos, aki ünnepnapként tekint az eseményre.
Tavaly volt elsőnek megrendezve és itt Magyarországon február 22. az egy állomásnak tekinthető, hogy már elismerik és ezt a hírt, ezt az ünnepnapot terjeszteni kell
- nyilatkozta Suba Róbert adásunkban.

Az eseményen rendhagyó testnevelés órákat tartanak, ahol a gyerekek kipróbálhatják a fogyatékkal élők sportágait is.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ