Cover
Gazdaság
Egyre népszerűbb Budapest a sportturizmus miatt
2019-02-0608:59
Új trend van kialakulóban napjainkban a turizmus területén. Egyre többen tervezik utazásaikat sportcélból. Világeseményekre, focimeccsekre és tömegsport rendezvényekre is szívesen utaznak emberek. Budapest az egyik legkedveltebb főváros lett például a futók körében. A sportturizmusról Mezős Balázs városkommunikációs szakember beszélt az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában.
Európában minden negyedik utazás sportcélú. Vannak kifejezetten sportcélú utak, szabadidős tevékenységek, amikor például síelni mennek az emberek vagy maratont futnak egyes városokban. Illetve vannak olyan utazások, amikor most már visszük magunkkal a futócipőnket vagy sportfelszerelésünket, mert 3-4 napot sem tudunk már sportjaink nélkül élni.

Mezős Balázs kiemelte, a maratonra érkezik a legtöbb ember, hozzátette a Forma 1-re is rengetegen jönnek, azonban annak más üzenete van. Budapesten most már három nagyobb maraton van, amik 30 ezer fölötti számokat produkálnak. 

Ezeknek a turisztikai hozadéka is jelentős, most már 5-6000 külföldi résztvevővel lehet kalkulálni, akik legalább három éjszakát eltöltenek itt.

Négy milliárd forintot hoznak az országnak

- emelte ki. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ