Cropped landscape
Krónika
Razzia: Rosszul lett a bíróságon az inárcsi gyilkosság vádlottja
2019-02-0521:22
Rosszul lett a bíróságon az inárcsi gyilkosság vádlottja, aki a családsegítő munkatársát ölte meg. A nyugdíjas rendőr sírva kért bocsánatot az áldozat rokonaitól. Az ECHO TV Razzia című műsorának stábja jelen volt a bírósági tárgyaláson.
Kis híján jogerős ítélet született az inárcsi gyilkossággal vádolt egykori rendőr ellen, aki egy 23 centiméteres fa nyelű bicskával szúrta nyakon a családsegítő szolgálat munkatársát. Az ügy hátterében egy svájci frank alapú hitel húzódik.

Az Inárcsi Polgármesteri Hivatalból 2018. július 11-én reggel nyolc óra után riasztották a mentőket és a rendőröket, miután Cs. Attila bement és közölte, hogy megölt valakit.

Gugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a bűnügy vádlottja a feleségével Inárcson épített egy családi házat deviza alapú hitelből. A hitelválság begyűrűzését követően nem tudták fizetni a törlesztőrészleteket, így behajtási eljárás indult. Az eljárás végén a házat elárverezték. Abban egyeztek meg az árverési vevővel, hogy a családnak 2018. július végéig kell kiköltözni az otthonából. Cs. Attila már májusban elment az önkormányzathoz, hogy segítséget kérjen a lakhatási problémák megoldásában.

Az ügyintéző mindent megtett, hogy sikerüljön megoldani a lakhatást, hiszen a volt rendőr és neje két egészséges és egy fogyatékos gyerekkel állt a teljes csőd szélén.
Július 10-én derült ki az önkormányzatnál, hogy van hova beköltöznie a családnak, de csak szeptembertől.
Ennek ellenére a férfi július 11-én rárontott a családsegítőre.

Maraffai Tamás ügyész arra tett indítványt, hogy abban az esetben ha a vádlott elismeri a bűnösségét, akkor a vádlottal szemben a bíróság 12 év fegyházbüntetést szabjon ki. Az új eljárás értelmében ezután a vádlotton és az ügyvédjén a sor, hogy elfogadják-e az ügyész által ajánlott fegyházbüntetést.

Cs. Attila vádlott elmondta: nagyon megbánta cselekedetét és szeretne bocsánatot kérni.
Még a mai napig sem hiszem el, hogy ez megtörtént és szeretnék az áldozattal helyet cserélni
- fogalmazott.

Cs. Attila rosszul lett a bíróságon. A bíró felajánlotta, hogy tartsanak pár perc frissítő szünetet, a bilincs visszahelyezése után a vádlott elájult.
A tárgyalást végül elnapolták. Az ítélethirdetésre március végéig még várni kell.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ