Cropped landscape
Gazdaság
Megegyezett a szakszervezet és az Audi, jön a béremelés
2019-01-3107:37
Megegyezett az Audi és a szakszervezet. A sztrájk a szerda esti órákban befejeződött, a termelés a vállalat minden gyártóterületén újra elindult. Szimacsek Tibor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnökségi tagja az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában beszélt a megállapodás részleteiről.
Szimacsek Tibor ismertette, a megállapodás részleteit: alapbér tekintetében a béremelés 18 százalék, de minimum 75 ezer forintos növekedés, a béren kívüli juttatás keretösszege 2019-re és 2020-ra is 400 ezer forint. Továbbá kitértek a lojalitási bónusz optimalizálására, bevezetésre került a jubileumi bónusz, valamint két olyan szociális elem, méghozzá minden munkavállaló részére egy szabad hétvége, illetve a gyermek utáni pótszabadság. A bérmegállapodás 1 év 3 hónapra született meg - emelte ki. 

Hozzátette, ahogyan pont került a mondat végére, megszületett a megállapodás az Audi Hungária teljes területén újra indult a munka. 

A szakszervezet elnökségi tagja úgy fogalmazott: ez a megállapodás példaértékű, történelmet írtunk ezzel, a mértével, illetve a 156 óra sztrájkkal is. 

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ