Cover
Kultúra
A magyar film számára kijelölődött egy olyan út, amit kár lenne veszni hagyni
2019-01-3121:30
Amíg  2011 előtti rendszernek az volt az ismérve, hogy készüljenek a filmek, a forgatókönyvek, mindegy hogy milyenek, csak hogy a filmgyárban dolgozók biztos megélhetéshez jussanak, addig ma előre tervezhető lehetőségek vannak, és ha valakinek van egy remek filmötlete, akkor az nem marad a fiókban, hanem el tud készülni - mondta Andy Vajna magyarországi munkásságáról Dudás Viktor az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A filmkritikus szerint a magyar film számára kijelölődött egy olyan út, amit kár lenne veszni hagyni.
Az a fajta kapcsolati tőke,az a fajta kreatív hozzáállás és az a fajta marketing tapasztalat ami Andy Vajnának a sajátja volt,az nyilvánvalóan hiátus lesz
- emlékezett meg a világhírű magyar filmproducerről Dudás Viktor.

A filmkritikus szerint Andy Vajna életszemlélete, és a filmekhez való hozzáállása egészen elképesztően magával ragadó tudott lenni. 

Számára nem volt olyan, hogy közönségfilm vagy művészfilm. Számára két típusú film létezett: a jó film és a rossz film
- tette hozzá..

Szerinte Andy Vajna hamar rácáfolt a kinevezésekor kapott kritikákra, miszerint a magyar filmeseket elnyomva csak hollywoodi típusú filmek fognak készülni Magyarországon.
Dudás Viktor kiemelte: a Filmalap létezése óta elkészült több mint 50 filmalkotásról elmondható, hogy ezek mind olyan filmek, amikre emlékszünk. Az új rendszernek köszönhetően nem nagyon készültek olyan filmek, amiről szégyenkezve kellene beszélnünk.


Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ