Cropped landscape
Gazdaság
Parragh László: Károsan hat Magyarország nemzetközi megítélésére az Audi-sztrájk
2019-01-2921:07
Káros Magyarország nemzetközi megítélésére nézve az Audi győri gyárában történt munkabeszüntetés - mondta Parragh László Napi aktuális című műsorunkban. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kifejtette: az események nem csak a Magyarországról alkotott befektetői képet rongálják, de a túl gyors béremelés megroppanthatja a gazdaságot is. 
Emlékeztetett: Németországban az autóipar nincs jó helyzetben, ezért a német szakszervezetek abban érdekeltek, hogy meggyőzzék a munkaadókat arról, hogy vegyék vissza a termelést az ország területére. Mi pedig ehhez adunk érveket, úgyhogy nem a legszerencsésebb a sztrájk pillanata - véli az elnök.

Értelmetlen a magyar béreket más országok béreihez hasonlítani, hiszen ha német béreket kéne fizetni Magyarországon, akkor nem hoznák ide a termelést. Azért van a termelés részben itt, mivel a magyar bérek alacsonyabbak, ezt el kell fogadni, de ez még mindig jobb, mintha nem lenne itt ilyen típusú termelés - hangsúlyozta Parragh László. Hozzátette: a béreket nem abszolút értéken kell nézni, hanem vásárlóerő paritáson, tehát hogy mennyibe kerül Németországban egy ház bérlése, és mennyibe itthon.
Ki kell mondani, hogy ez a sztrájk nem jó Magyarországnak. Nem jó a nyugdíjasnak, nem jó nekem, senkinek nem jó
- jelentette ki. 

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ