Cover
Gazdaság
Cseh miniszter: Tisztességtelennek nyilváníthatja az EU a kettős minőségben gyártók gyakorlatát
2019-01-2818:15
Várható, hogy az Európai Unió országai még az év első felében tisztességtelennek nyilvánítják az élelmiszereket kettős minőségben előállítók gyakorlatát - jelentette ki Miroslav Toman cseh agrárminiszter hétfőn Brüsszelben a közszolgálati cseh hírtelevíziónak (CT24) nyilatkozva.
 "Azután, hogy Ausztria, az EU korábbi soros elnöke tavaly decemberben az ügyet váratlanul lesöpörte az asztalról, a négy visegrádi ország nyomása oda vezetett, hogy az EU mostani román elnöksége újra a tárgyalások napirendjére tűzte a témát" - mondta Toman cseh újságíróknak az uniós agráminiszterek hétfői tárgyalása után Brüsszelben.

"Szilárd meggyőződésem, hogy sikerülni fog" - szögezte le a cseh tárcavezető.

"Azon igyekszünk, hogy a kettős élelmiszerminőség tiltott legyen, hogy a cseh állampolgárok ne legyenek másodosztályú állampolgárok az EU-ban" - mutatott rá a cseh agrárminiszter.

Az Európai Bizottság tavaly áprilisban javasolta, hogy a fogyasztók védelme érdekében változtatni kell az élelmiszer-minőséget érintő gyakorlaton.
   
Korábban Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára beszélt erről az ECHO TV Brüsszel - Európa választ című műsorában. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ