Cover
Gazdaság
Megjelent a minőségi adatszolgáltatásra ösztönző önkormányzati pályázat
2019-01-2315:17
Megjelent a minőségi adatszolgáltatásra ösztönző pályázat, az önkormányzatok államháztartás felé történő adatszolgáltatásának további javítását a kormány idén 150 millió forinttal segíti elő - jelentette be Berczik Ábel, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára a tárca szerdai tájékoztatása szerint.
Az államháztartási szabályozásért, humán és önkormányzati költségvetésért felelős helyettes államtitkár az MTI-vel közölte: a hatékony költségvetési tervezéshez elengedhetetlen, hogy minél teljesebb kép alakuljon ki a közpénzből gazdálkodó szervezetek tevékenységéről. Az elmúlt évekhez hasonlóan azon települések elismerésére nyílik lehetőség, melyek határidőre és kellő alapossággal nyújtották be a 2018-ra vonatkozó költségvetési beszámolót és mérleget - ismertette Berczik Ábel. 

Hozzátette: az így sikeresen pályázó önkormányzatok egy szakmai teszt eredménye alapján kaphatják meg a támogatási összegeket az arányossági szempontok figyelembevételével. A korábbi nagy érdeklődésre való tekintettel az idei évben elnyerhető keretösszeg másfélszerese annak, amelyet tavaly különített el erre a költségvetés. 

Ennek a még 2015-ben életre hívott kezdeményezésnek is köszönhető, hogy napjainkra egyre több helyi önkormányzat tesz eleget sokkal pontosabban adatszolgáltatási kötelezettségének - mutatott rá Berczik Ábel. A pályázatokat az ebr42 önkormányzati információs rendszeren keresztül a Magyar Államkincstárhoz lehet benyújtani legkésőbb 2019. május 14-ig. A vissza nem térítendő támogatásokat a települések év végéig használhatják fel - ismertette a helyettes államtitkár. 

A jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására vonatkozó pályázati kiírás a kormany.hu honlapon érhető el.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ