Cropped landscape
Kultúra
Emlékezés Andy Vajnára
2019-01-2107:24
A Rambótól az Evitáig rengeteg olyan filmje volt Andy Vajnának, amivel beírta magát a hollywoodi nagykönyvbe – hívta fel rá a figyelmet Dudás Viktor filmszakértő az ECHO Tv Jó reggelt című műsorában. A világhírű producer a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja a hétvégén életének 75. évében hunyt el. Rá emlékeztünk.
Andy Vajna rendkívül kalandos életutat járt be, míg végül eljutott Los Angelesbe. Dudás Viktor szerint teljességgel kijelenthető, hogy megújított a filmkészítés metódusát Hollywoodban.

Andy egy self-made man volt, gyakorlatilag 12 éves korától saját maga felelt a döntéseiért, így azt mondhatjuk, hogy minden egyes döntésén az élete múlt, nehéz is volt vele vitatkozni, hiszen határozott és kemény elképzelései voltak 
– tette hozzá.

Dudás Viktor arról is beszélt, Andy Vajna kormánybiztosként megújította a magyar filmipart, ami egy soha nem látott sikerszériába került, ezen kívül nagy szerepe volt abban, hogy Hollywood is felfedezte Magyarországot, rengeteg produkciót forgatnak hazánk, Budapest pedig filmfővárossá vált.

A magyar film elképesztően szerencsés helyzetbe került azzal, hogy ő ezt a felkérést elvállalta és ő ebben látott fantáziát 
– közölte Dudás Viktor.

Kiemelte, Andy Vajna egy végtelenül jó ember volt, rendkívül gáláns, igazi gavallér, mindig jó kedéllyel, érdekes és finom humorral állt az élethez.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ