Cropped landscape
Gazdaság
Elkezdődött Berlinben a világ legnagyobb mezőgazdasági vására
2019-01-1811:09
Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítása és vására, a magyar standot Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.
A hagyományokra, a kiemelkedő szakmai tudásra és az innovációra építő magyar gazdák munkája révén az ágazat nemcsak a hazai fogyasztók, hanem 20-25 millió ember ellátására képes. Ezért is nagyon fontos a jelenlét az agrárium vezető nemzetközi vásárán - emelte ki a miniszter a megnyitó után a közmédiának adott nyilatkozatában.
    
Az IGW 93 éves történetében az idén mutatkozik be a legtöbb kiállító, 61 országból 1750-en. Önálló nemzeti standdal 36  ország jelentkezik, ami szintén rekord. Magyarország előkelő helyen, Franciaország és Lengyelország mellett kapott helyet.
    
A szervezők 400 ezer látogatóra számítanak. A tíznapos vásáron részt vesz Angela Merkel német kancellár is. A legfőbb kísérőrendezvény az agrárminiszterek csúcstalálkozójának is nevezett Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórum (GFFA), amelynek központi témája a digitalizáció.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ