Cropped landscape
Sport
Al-Attijah nyert, Szalayék a 20. helyen zártak
2019-01-1811:45
Bár a Dakar-rali utolsó szakaszán Carlos Sainz volt a leggyorsabb, az idei bajnok Nasszer al-Attijah lett. A sivatagi terepralit a katari versenyző harmadik alkalommal nyerte meg. A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős az utolsó napon a 22. helyen ért célba. A magyar kettős így megismételte eddigi legjobb Dakar-eredményét és a 20. lett összetettben. 
112 kilométer a piscói dűnék között, ez volt a Dakar idei utolsó szakasza. Az autósoknál ezt a leggyorsabban Minijével a spanyol Carlos Sainz teljesítette. Összetettben viszont a katari Nasszer al-Attijah bizonyult a legjobbnak, aki harmadszor nyerte meg a Dakar-ralit, ezzel megszerezve a Toyota történetének első sikerét.
Ez fantasztikus. Nem hibáztunk az egész Dakar során, ami nagyon-nagyon nehéz volt mindenkinek. Jó, hogy a harmadik naptól vezettünk és minden nap tudtuk menedzselni az előnyünket
– mondta Nasszer al-Attijah.
 
A motorosoknál az ausztrál Toby Price diadalmaskodott, méghozzá úgy, hogy sajkacsont-törése nem gyógyult meg teljesen, így a versenyen szinte végig rettenetesen fájt a csuklója.
A fellegekben járok, közben annyira elátkozott vagyok, ez nagyon hosszú tíz nap volt. Most pedig csak várom, hogy kiderüljön, milyen kárt tettem a csuklómban. De így a nap végén, a fájdalom és ez a tortúra megérte
– nyilatkozta a kétszeres Dakar-győztes terepmotor-versenyző, Toby Price.
 
Szalay Balázs és Bunkoczi László párosa az utolsó szakaszon a 22. lett, összességében pedig a 20. helyen zárt, amivel beállította az eddigi legjobb szereplését.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ