Cropped landscape
Sport
Al-Attijah vezet, Szalayék már a 20. helyen
2019-01-1715:03
A katari Nasszer al-Attijah nyerte a Dakar-rali 9. szakaszát, így továbbra is vezet összetettben a zárónap előtt. Szalay Balázsék is remekül teljesítenek a Peruban zajló tereprali-versenyen és feljöttek a 20. helyre. 
Nehéz, de nagyon eredményes szakasz. Röviden így foglalható össze Szalay Balázs és Bunkoczi László napja a Dakar-rali 9. szakaszán. A Pisco körüli etapon 313 kilométeres mért távot kellett teljesíteniük a versenyzőknek. A magyar kettős végül a 28. helyen zárta a napot, így összesítésben feljött a 20. pozícióba.
A navigáció is nagyon nehéz volt. Két olyan waypointot kellett keresgélnünk, amit nem találtunk. Közben kettő olyat repült az autónk, hogy tényleg azt hittem, na itt a vége a versenyünknek. Azonban mind a kétszer azért megúsztuk
- mondta Szalay Balázs.

Ami a mezőny többi részét illeti, újabb nagy esélyesnek kellett feladnia a versenyt. A 13-szoros Dakar-győztes Peterhansel a 26. kilométernél beleütközött egy dűnébe, ami után navigátorát helikopterrel kellett elszállítani. A szakaszt a katari Nasszer al-Attijah nyerte, aki így meggyőző fölénnyel vezet az összetettben a zárónap előtt. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ