Cropped landscape
Gazdaság
Szalai Piroska: Magyarországon jó az innováció
2019-01-1620:51
Nem csupán a politikai érdekek mentén érnek el közös sikereket a visegrádi országok (V4), hanem az innováció területén is szoros az együttműködés. A V4-országok 64 millió fős piacot jelentenek, jelenleg az Unión belül Közép-Európában a legnagyobb mértékű a gazdasági fejlődés. Az uniós statisztikák szerint mind a négy főváros régióinak innovációs mutatója átlag feletti. A startupok korában egy jó ötletből akár néhány év alatt milliárdokat érő vállalkozás lehet. A témában Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke volt az ECHO TV V4 - Európa jövője című műsorának vendége.
Nagyjából ezer körül lehet a már működő hazai startupok száma. A főváros segítséget nyújt nekik abban, hogy részt tudjanak venni a nemzetközi megmérettetéseken - mondta Szalai Piroska. 
Nemzetközi szakértői vélemények szerint Magyarországon nagyon jó az innováció. Nagyon jó ötleteket találnak ki a startupjaink, amelyeket azzal kellene tovább segíteni, hogy megtalálják a saját piacukat
– tette hozzá. 
  
Nagyjából tíz évvel ezelőtt születtek meg az első hazai startupok és az induló vállalkozások legújabb generációjának létszáma most kezd igazán nagyra nőni - fogalmazott az elnök. 
 
Szabó Anett kérdésére kifejtette: ösztönzően hatnak a startupok a gazdasági élet hazai és a nemzetközi szereplőire. Közölte: látható eredményei vannak a visegrádi országokban (V4) működő fiatal innovatív cégek együttműködésének. 
Teljes beszélgetés: 
ECHO TV - A nemzet hangja - V4 - Európa jövője
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ