Cropped landscape
Sport
A legnehezebb napon teljesítettek a legjobban Szalayék
2019-01-1615:10
Az idei legjobb eredményét elérve a 18. helyen ért célba a Szalay Balázs - Bunkoczi László kettős a Dakar-rali nyolcadik szakaszán. Az etapot Sebastian Loeb nyerte, az összetettet viszont továbbra is Nasszer Al-Attijah vezeti. 
A királyszakasszal folytatódott a 41. Dakar-rali, amely mintegy 200 kilométernyi homokdűnés részt is magába foglalt. Az idei legnehezebb versenynapot a Szalay-Bunkoczi kettős gyorsan és nagy hiba nélkül teljesítette és javuló tendenciát mutatva a 18. helyen zárta. A rettentő puha homokban rengetegen elakadtak. Az autós mezőnyben a tizenháromszoros Dakar-győztes Stéphane Peterhansel veszített a legtöbbet, amivel elveszítette az esélyét a végső sikerre.
 
Az etapot Sebastian Loeb nyerte, aki ezzel felzárkózott a harmadik helyre. Az összetettben azonban tovább növelte előnyét al-Attijah a második helyezett Roma-val szemben.
 
A motorosoknál Matthias Walkner volt a leggyorsabb. Az összetettben eddigi éllovas Ricky Brabec viszont motorhiba miatt feladni kényszerült a versenyt, így a KTM-es Toby Price vette át az első helyet. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ