Cropped landscape
Kultúra
Ismét versenybe szállt a főváros a legjobb európai úti cél címért
2019-01-1514:09
Ismét a legjobb 20 között versenyez a főváros a legjobb európai úti cél címért: január 15. és február 5. között bárki szavazhat, hogy Budapest az European Best Destination szervezet szavazásán az első helyre kerüljön - közölte a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) az MTI-vel kedden.
A versenyt az European Best Destinations szervezet hirdeti meg 11 éve, szorosan együttműködve a kontinens legnagyobb turisztikai hivatalaival.
   
Budapest 2018-ban debütált a versenyen és rögtön a 8. helyet szerezte meg Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve összesen 17 745 szavazattal. Tavaly Wroclaw nyerte el az első helyet.
   
A legjobb úti célok egész évre szóló promócióban részesülnek a European Best Destinations weboldalon, a nemzetközi sajtóban, számos közösségi média felületen és utazási portálon. A TOP 10 úti célra érkező turisták száma várhatóan emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően. A legjobbak egy éven keresztül használhatják a TOP 10 európai úti cél címet és logót.
   
Budapestre a https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2019/ oldalon lehet szavazni, egy IP címről hetente egyszer.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ