Cropped landscape
Gazdaság
Tovább növekedne a Gyulahús
2019-01-1407:48
Az idén mintegy 4-5 százalékos növekedéssel kalkulálnak a Gyulahús Kft.-nél, bár hivatalosan még nem fogadták el a célszámokat - mondta Daka Zsolt, a gyulai önkormányzat tulajdonában lévő társaság ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak.
A Világgazdaság hétfői száma szerint az elmúlt évet hatmilliárd forint fölötti árbevétellel zárta a kft. a társaság előzetes számításai alapján. A gyulai önkormányzat által 2013-ban alapított cég az előző év októberében felszámolás alá került Gyulai Húskombinát Zrt. eszközeivel indította újra a gyártást, és működése első évétől kezdve nyereséges.

A 320-330 fős Gyulahús árbevétele 2013-ban 3,8 milliárd forint volt, 2017-ben már 5,7 milliárd forint. "Az idén is jó lenne a tavalyi dinamikát követni, amikor a piaci átlag fölötti belföldi és a 20 százalékos külföldi eladásokkal sikerült elérni a hatmilliárd forintot meghaladó bevételt, de az export növekedésének megismétlése nem feltétlenül reális cél" - mondta Daka Zsolt ügyvezető.

A társaság 2017-ben 274 millió forint adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 5,3 milliárd forint volt a bevétele és 445 millió forint a nyeresége.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ