Cropped landscape
Gazdaság
Szijjártó Péter: A migráció nem jelent megoldást a munkaerőhiányra
2019-01-1321:46
A magyar emberek már többször is nyilvánvaló tették, hogy nem akarnak bevándorlóországot Magyarországból - erről a külgazdasági és külügyminiszter beszélt az ECHO TV Bayer show című műsorában. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a migráció nem jelent megoldást a munkaerőhiányra.
Ma Magyarországon mintegy 4,5 millió ember dolgozik, a munkanélküliség rekord alacsony, ezért már a vállalatok versenyeznek a munkaerőért. Szijjártó Péter szerint már nem olyan gazdaságpolitikára van szükség, amely a lehető legtöbb beruházást hozza Magyarországra, hiszen legfeljebb 5 millió munkavállalóval lehet számolni.
Ma már nem az számít, hogy hány új munkahelyet tudunk teremteni a magyar gazdaságban, hanem az számít, hogy a meglévő munkahelyeknek a technológiai színvonala, az általa képviselt hozzáadott érték és a benne megjelenő kutatás-fejlesztési tartalom az mennyire magas
- mondta a miniszter. A munkaerőhiányra nem lehet megoldás a bevándorlás. A magyar kormány tiszteletben tartja, hogy egyes európai országok szerint támogatni kell a migrációt, de nem ért egyet vele - tette hozzá.
Milyen alapon gondolja magáról bármely nyugat-európai ország vagy annak kormánya, hogy ő megmondhatja nekünk, a szlovákoknak, a cseheknek, a lengyeleknek, a románoknak, hogy egyébként mi fogadjunk be migránsokat, mi is váljunk kevert társadalommá, és mi is gondoljuk azt, hogy a migráció az a legjobb dolog, ami valaha történt az emberiséggel?
Szijjártó Péter hangsúlyozta: a magyarok már háromszor világosan kifejezték véleményüket a bevándorlásról: egyrészt a nemzeti konzultációban, másrészt a kötelező betelepítésről szóló népszavazáson és a legutóbbi országgyűlési választáson is. 

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Bayer show
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ