Cropped landscape
Krónika
Kizárták a Fenyő-ügyből Gyárfás védőjét, Bánáti Jánost
2019-01-1109:55
A PestiSrácok.hu információi szerint a bíróság a napokban kizárta a Fenyő-ügyből a felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás védőjét, Bánáti Jánost. Az ügyvéd a portálnak azt mondta, ő erről még nem kapott értesítést, de, ha ez valóban megtörtént, fellebbezni fog a döntés ellen.
Kizárta a Fenyő-ügyből a felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás védőjét, Bánáti Jánost a napokban a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) nyomozási bírája – tudta meg a PestiSrácok.hu. A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya az eljárás tényét elismerte, ám a január 8-án meghozott döntés tartalmáról arra hivatkozva nem beszéltek, hogy csak az érintettek részére történő kézbesítést követően adhatnak tájékoztatást. 
 
Annak egyébként nyomós oka van, ha egy ügyvédet kizárnak egy büntetőügyből. Ilyen például, ha valaki az ügyben korábban ügyészként, bíróként, vagy nyomozóként vett részt, esetleg valamelyikük hozzátartozója, ha az adott eljárásban tanú, vagy már maga is gyanúsított, vagy az ügyben szakértőként, illetőleg szaktanácsadóként vett részt. 
 
Elértük Bánáti Jánost is, aki azt mondta, valóban megpróbálta őt kihallgatni tanúként a hatóság, de élt a mentességével. Hozzátette: még semmilyen értesítést nem kapott arról, hogy kizárták volna, azonban hangsúlyozta, ha a BKKB valóban kizárta az ügyből, akkor a Fővárosi Törvényszéknél fog fellebbezni. 

Fenyő Jánost, a Vico sajtóbirodalom urát 1998. február 11-én este fél hat után, saját Mercedesében gyilkolták meg a Margit utca 4-es szám előtt, amikor megfogta a piros lámpa. A feltorlódott kocsisorban várakozó Mitsubishiből kiugrott egy férfi, aki az Agram 2000 típusú gépfegyveréből tizenkilenc lövést adott le Fenyő Jánosra. Az ügyben a tettest, Jozef Roháčot életfogytiglani fegyházra ítélték, de Gyárfást és Portikot csak húsz évvel a bűncselekmény után gyanúsították meg felbujtással. A gyanú szerint Portik az ex-úszóelnök megbízásából küldött bérgyilkosokat a médiacézárra. A bizonyítékok között van egy hangfelvétel, amin az Energol-vezér és az úszószövetség volt elnöke a Fenyő-gyilkosságról beszélnek. A beszélgetést Portik évekkel az emberölés után vette fel. 
A PestiSrácok.hu az új fejleményekkel kapcsolatban több kérdéssel fordult a nyomozó hatósághoz. Azt írják, amint választ kapnak, frissítik a cikket.

A portál korábban számos cikkben foglalkozott a Fenyő-gyilkossággal, melyeket itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt olvashatják.

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ